Jimmy McCain, fiul defunctului senator McCain, a schimbat ”tabăra” și o susține pe democrata Kamala Harris în cursa pentru Casa Albă
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Republicanul Jimmy McCain și-a anunțat susținerea pentru democrata Kamala Harris în cursa prezidențială. Care este motivul ce l-a determinat să facă acest pas.

Jimmy McCain, fiul defunctului senator republican John McCain, intenționează să o sprijine pe candidată democrată Kamala Harris în campania prezidențială, transmite miercuri dpa, scrie Agerpres.

Jimmy McCain a declarat marți la postul CNN că s-a distanțat de Partidul Republican și s-a înregistrat oficial ca votant democrat.

De altfel, McCain l-a criticat pe candidatul republican Donald Trump, condamnând mai ales recenta apariție a acestuia la Cimitirul național Arlington, unde fostul președinte a depus o coroană de flori în onoarea militarilor americani morți într-un atac sinucigaș afgan acum trei ani.

În urma vizitei, au existat relatări despre un incident între echipa lui Trump și un angajat al cimitirului, care ar fi fost dat deoparte pe când încerca să aplice regulile cimitirului, potrivit armatei americane.  Mai mult decât atât, Trump a fost acuzat că a folosit vizita pentru câștiguri politice.

”Soldații îngropați în cimitirul național nu pot decide ei înșiși dacă vor să fie folosiți ca fundal pentru o campanie electorală”, a spus McCain.

Citește și: Harris critică vizita lui Trump la cimitirul Arlington: "Lipsă de respect"

John McCain, critic al lui Trump

Senatorul John McCain a fost un critic vocal al lui Trump, cu impact asupra familiei republicanului. De altfel, Donald Trump nu a fost invitat la funeraliile fostului senator, în 2018, iar doi ani mai târziu, la Convenția națională democrată, văduva lui McCain și-a anunțat sprijinul pentru Joe Biden. Cu toate acestea, niciun membru al familiei McCain nu părăsise până acum Partidul Republican.

Jimmy McCain, care s-a înrolat în Corpul Pușcașilor Marini la vârsta de 17 ani și care în prezent este ofițer de informații în Regimentul 158 Infanterie, a încercat până acum în mod deliberat să evite să intre în lupta politică. Atacurile lui Trump la adresa tatălui său - potrivit cărora acesta ”nu a fost un erou de război” pentru că a fost capturat în Vietnam și descrierea pe care a făcut-o lui McCain ca fiind un ”ratat” - au fost profund dureroase la nivel personal, dar nu în afara limitelor politice, crede Jimmy McCain, potrivit CNN.

”Un lucru despre John McCain este că a ales o viață publică. Așa că a-l ataca nu iese din sfera atribuțiilor sale”,  a mai spus Jimmy McCain, care a ținut să puncteze un lucru important legat de tatl său.

”John McCain a fost tatăl meu, și mulți oameni pierd asta în amănunte. El nu a fost John McCain așa cum este el pentru lume. El a fost omul care m-a iubit. Și singurul lucru pe care l-am știut despre tatăl meu din momentul în care am putut gândi, a fost că a fost un om bun și că și-a făcut partea lui.

Și pentru mine să fiu cu el spre sfârșitul vieții sale, auzind lucruri de la Trump, de genul: El a fost un ratat pentru că a fost capturat, nu cred că aș putea trece vreodată cu vederea asta”, a mai spus McCain.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel