Jim Ratcliffe își anunță intenția de a cumpăra clubul Manchester United. Cât va putea scoate din buzunar unul dintre cei mai bogați britanici?
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Unsplash
FOTO: Unsplash
Compania INEOS a lui Sir Jim Ratcliffe a intrat oficial la licitația pentru cumpărarea clubului Manchester United.  

Actualii proprietari ai United au anunțat în noiembrie că sunt dispuși să ia în considerare ofertele pentru club după o domnie de 17 ani, presărată de proteste ale fanilor și o performanță în scădere pe teren.

INEOS a transmis miercuri că și-a depus, în mod oficial, intenția.

„Am intrat, în mod oficial, în acest proces”, a spus un purtător de cuvânt, potrivit Sky News.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Times Sport (@timessport)

Ratcliffe nu a ascuns nici în trecut faptul că ar fi interesat să cumpere United. Acesta a susținut echipa încă de când era copil.

Miliardarul în vârstă de 70 de ani s-a numărat și printre ofertanții pentru Chelsea când viitorul clubului a fost pus în joc după începutul invadării Ucrainei.

Oferta sa, în valoare de 4,25 miliarde de lire sterline, a fost respinsă atunci în cadrul procesului de vânzare ordonat de Guvernul Marii Britanii, când Roman Abramovici a fost sancționat pentru legăturile sale cu regimul lui Vladimir Putin.

Ratcliffe nu este străin de marile investiții sportive. De asemenea, deține echipa de ciclism INEOS Grenadiers, clubul Nice din Ligue 1 și echipa FC Lausanne-Sport, din Super Liga elvețiană.

Pe lângă Ratcliffe, ministrul sportului din Arabia Saudită, prințul Abdulaziz bin Turki Al-Faisal, a confirmat anterior intențiile țării sale de a prelua United, cu o ofertă evaluată la aproximativ 5 miliarde de lire sterline. Gigantul tehnologic Apple este o altă parte interesată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel