Jim Clancy a demisionat după 34 de ani de la CNN, în urma unor dezbateri privind Charlie Hebdo
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
O demisie neașteptată este cauzată de discuții contradictorii asupra subiectului Charlie Hebdo.

Prezentatorul CNN a dat publicităţii, vineri, o declaraţie în care a anunţat că părăseşte televiziunea americană de ştiri, unde a lucrat în ultimii 34 de ani. Anunţul a fost făcut public la o săptămână după ce Jim Clancy a fost implicat într-o dezbatere controversată pe platforma online Twitter, cu o serie de activişti pro-Israel, despre atacul terorist produs pe 7 ianuarie la sediul din Paris al săptămânalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi.

Pe 7 ianuarie, Jim Clancy a publicat un mesaj pe contul său de Twitter, în care descria caricatura profetului Mahomed, publicată de revista Charlie Hebdo, ca neluându-l în derâdere pe profetul musulman. "Ei (caricaturiştii de la Charlie Hebdo, n.r.) luau în derâdere modul în care LAŞII au încercat să distorsioneze cuvintele lui. Fiţi atenţi", a scris Clancy.

Mesajul lui Jim Clancy a atras o serie de răspunsuri din partea utilizatorilor platflormei, care urmăresc în mod curent ce publică jurnalistul. "Total neadevărat. Revista a mai fost ţintă în trecut, din cauza unui număr în care Mahomed apărea ca editor invitat", a scris Oren Kessler, director adjunct de cercetare în cadrul Fundaţiei pentru Apărarea Democraţiei, contrazicând interpretarea lui Clancy.

Jurnalistul CNN a publicat apoi mesajul "Hasbara?", ca răspuns, sugerând că Oren Kessler avea un discurs în care susţinea punctul de vedere al Israelului.

"Aceste conturi sunt parte a unei campanii de PR pentru Israel", a scris Clancy, adăugând că "o voce pro-Israel" încerca să "ne convingă că, de fapt, caricaturiştii erau anti-Islam şi din această cauză au fost atacaţi. FALS".

Citește și: Charlie Hebdo. Papa Francisc, despre libertatea de exprimare și religie

După această dezbatere online, Jim Clancy şi-a şters contul de pe Twitter.

În scrisoarea de anunţare a demisiei sale, Jim Clancy nu a menţionat motivul pentru care a decis să plece de la CNN. "După aproape 34 de ani alături de Cable News Network, a venit timpul să spun la revedere! A fost o onoare pentru mine să lucrez alături de voi toţi, în toţi aceşti ani", a spus Jim Clancy în scrisoarea sa.

"Jim Clancy nu mai lucrează la CNN. Îi mulţumim pentru cele peste trei decenii alături de noi şi îi urăm toate cele bune", a declarat şi un purtător de cuvânt al CNN.

Un atac terorist a avut loc la Paris, pe 7 ianuarie, la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo, în urma căruia 12 persoane au fost împuşcate mortal, printre acestea numărându-se şi patru dintre cei mai cunoscuţi caricaturişti ai săptămânalului francez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel