Jill Biden vizitează România și Slovacia. La București, întâlniri cu membri ai Guvernului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Prima doamnă Jill Biden va călători în România și Slovacia în această săptămână.

Prima doamnă Jill Biden va călători în România și Slovacia în această săptămână, într-o misiune de susținere a familiilor ucrainene strămutate, forțate să fugă în urma invaziei Rusiei, relatează CNN.

Jill Biden va folosi călătoria și pentru a se întâlni cu membri ai armatei Statelor Unite staționate în străinătate, precum și cu oficiali guvernamentali de nivel înalt din ambele țări, potrivit unui comunicat al East Wing.

Prima doamnă va pleca joi de la Washington spre România, oprindu-se mai întâi vineri la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membri ai armatei, înainte de a se îndrepta sâmbătă spre capitala București. La București, Biden va avea întâlniri cu membri ai guvernului român, precum și cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar. România a înregistrat cel mai mare aflux de refugiați ucraineni ca urmare a crizei, după Polonia, sute de mii de ucraineni trecând granița în țară de la începutul războiului, în urmă cu trei luni, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați. Biden se va întâlni la București și cu educatorii copiilor ucraineni strămutați.

Jill Biden va merge la Bratislava, Slovacia

Sâmbătă seară, Jill Biden va merge la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei Statelor Unite, înainte de a pleca a doua zi spre Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni. De asemenea, Biden îi va saluta pe slovacii care au primit familii din Ucraina care au căutat refugiu. Peste 350.000 de ucraineni au fugit în Slovacia, potrivit UNHCR.

Jill Biden își va încheia călătoria luni, 9 mai, prin întâlniri cu membri ai guvernului slovac înainte de a pleca spre Statele Unite.

Citește și: Administraţia SUA nu crede că există riscuri ca Rusia să utilizeze arme nucleare

Citește și: BBC: Rusia și Ucraina, versiunea războiului pe care Occidentul nu vrea să o audă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel