Jill Biden vine în România. Chirieac: Baza de la Kogălniceanu capătă o altă dimensiune
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Joe şi Jill Biden. Foto: Facebook
Joe şi Jill Biden. Foto: Facebook
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, luni, care sunt perspectivele vizitei pe care Jill Biden o va efectua în România.

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, va călători în România și Slovacia în această săptămână.

Vizita va avea loc în contextul unei misiuni de susținere a familiilor ucrainene strămutate, forțate să fugă în urma invaziei Rusiei, relatează CNN.

Prima doamnă va pleca joi de la Washington spre România, oprindu-se mai întâi vineri la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membri ai armatei, înainte de a se îndrepta sâmbătă spre capitala București.

La București, Jill Biden va avea întâlniri cu membri ai guvernului român, precum și cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar.

VEZI ȘI: Oficial SUA: E doar o chestiune de timp până când Biden va vizita Ucraina

Bogdan Chirieac: „Constanța și Baza de la Kogălniceanu capătă o altă dimensiune”

„E un nou simbol, un mesaj. Totuși, în România a fost vicepreședintele american, doamna Kamala Harris, acum vine prima doamnă a Statelor Unite. Sunt mesaje date în mod continuu de Statele Unite pentru țările din flancul estic. Eu zic că e un lucru foarte bun, faptul acesta te întărește, te așează în eșicherul politic de la Washington, la Departamentul de Stat, la Pentagon, inclusiv la Departamentul Comerțului, ținând seama de investițiile americane și, în general, pentru toată lumea Occidentală e important că e vizitată România”, a spus Bogdan Chirieac, luni, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Constanța și Baza de la Kogălniceanu capătă o altă dimensiune. Și cu gazul din Marea Neagră, dacă România ar avea o conducere politică responsabilă, Constanța, litoralul românesc al Mării Negre ar putea să fie noul Dubai, dar să vedem ce se întâmplă...”, a subliniat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel