Jill Biden a ajuns în Ucraina. S-a întâlnit cu soția președintelui Zelenski
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Prim doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, a ales să facă o vizită neanunțată în Ucraina, în regiunea de sud-vest. 

Prima doamnă Jill Biden a făcut o călătorie neanunțată la Ujhorod, Ucraina, un oraș mic din colțul de sud-vest al Ucrainei. La o școală care servește acum drept locuință temporară pentru cei rămași fără adăpost din cauza războiului, Biden s-a întâlnit cu prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, care nu a mai fost văzută în public de la începutul războiului pe 24 februarie.

„Am vrut să vin de Ziua Mamei. Ne-am gândit că este important să arătăm poporului ucrainean că acest război trebuie să se oprească. Acest război a fost brutal. Poporul Statelor Unite este alături de poporul Ucrainei”, i-a spus Biden omologului ei ucrainean, cele două femei fiind așezate la o masă mică într-o clasă a unei foste școli care este acum locuință temporară pentru ucrainenii strămutați, inclusiv 48 de copii

Biden și Zelenska au corespondat pe durata războiului

Zelenska, care la începutul invaziei ruse i-a trimis o scrisoare lui Jill Biden, a făcut schimb de corespondență cu omoloaga sa americană în ultimele săptămâni, au declarat oficiali americani pentru CNN.

„În primul rând, aș dori să vă mulțumesc pentru un act foarte curajos. Pentru că înțelegem de ce este nevoie ca prima doamnă a SUA să vină aici în timpul unui război când acțiunile militare au loc în fiecare zi, iar sirenele aeriene urlă în fiecare zi, chiar și astăzi. Cu toții simțim sprijinul tău și cu toții simțim oblăduirea Președintelui SUA, dar am dori să observăm că Ziua Mamei este o zi foarte simbolică pentru noi, deoarece simțim și dragostea și sprijinul dumneavoastră într-o zi atât de importantă”, a spus Zelenska, vorbind printr-un interpret către Biden. 

Întâlnirea celor două femei a inclus o ședință cu ușile închise, care a durat aproximativ o oră și a avut loc la școala în cauză. Clădirea a fost transformată într-un refugiu, printr-o colaborare între guvernul Ucrainei și Organizația Internațională pentru Migrație a ONU. Zeci de persoane strămutate din Ucraina locuiesc acum în clădire în apropierea centrului orașului Ujhorod.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel