Jerome Valcke, fostul secretar general al FIFA, a sesizat Curtea europeană a drepturilor omului
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Francezul Jerome Valcke, fostul număr doi în cadrul Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA), a depus un record în faţa Curţii europene a drepturilor omului (CEDO) de la Strasbourg pentru a contesta suspendarea sa pe zece ani pentru corupţie, confirmată de Curtea Supremă elveţiană, a anunţat avocatul său, citat de AFP.

"Am depus un recurs la CEDO pe 2 noiembrie", a declarat avocatul lui Valcke, Stephane Ceccaldi, confirmând o informaţie difuzată de ziarul Le Monde.

În luna mai, tribunalul federal cu sediul la Lausanne, autoritatea judiciară supremă din Elveţia, a respins recursul fostului număr 2 din cadrul FIFA, confirmând astfel suspendarea acestuia pe zece ani, pentru corupţie, dictată de justiţia internă a Federaţiei internaţionale de fotbal.

Pus sub acuzare într-o afacere legată de vânzarea de bilete pentru Cupa Mondială 2014 şi acuzat, totodată, că a efectuat călătorii cu zboruri private, plătite de FIFA, în scopuri personale, fostul director de marketing şi apoi secretar general al FIFA a primit iniţial o suspendare pe 12 ani din toate activităţile legate de fotbal, pe 16 februarie 2016, din partea Comisiei de etică a FIFA, în primă instanţă. Această pedeapsă a fost redusă la 10 ani, în apel.

Suspendarea sa pe zece ani a fost ulterior confirmată de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), în iulie 2018.

Suspendat la rândul său pentru patru ani de către FIFA, până în luna octombrie 2019, pentru o plată controversată primită de la Sepp Blatter, fostul conducător al FIFA, francezul Michel Platini, ex-preşedintele UEFA, a sesizat şi el CEDO, ale cărei decizii pot veni după mai mulţi ani.
AGERPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel