NATO a activat Forța de Reacție. Stoltenberg: Nu trebuie să existe niciun spaţiu pentru calcule greşite
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Jens Stoltenberg, NATO/ captură video
Jens Stoltenberg, NATO/ captură video
NATO a activat Forța de Reacție, organizația fiind pregătită să răspundă oricărei urgențe care s-ar ivi. 

Alianţa Nord-Atlantică a activat Forţa de Reacţie, pentru a putea răspunde oricărei urgenţe, a declarat vineri seară secretarul general Jens Stoltenberg, cerând Rusiei să înceteze "războiul fără sens" din Ucraina, transmite Mediafax. 

"Ieri, statele membre NATO şi-au activat planurile de apărare şi, în consecinţă, mobilizăm elemente ale Forţei NATO de reacţie la nivel terestru, aerian şi maritim pentru a ne consolida şi mai mult poziţia şi a reacţiona rapid la orice urgenţă", a declarat Jens Stoltenberg, după summitul Alianţei Nord-Atlantice, desfăşurat prin videoconferinţă.

Nu e loc de greșeli

"Nu trebuie să existe niciun spaţiu pentru calcule greşite sau neînţelegeri. Vom face tot ce trebuie pentru a proteja şi a apăra fiecare stat membru şi fiecare centimetru de teritoriu NATO", a subliniat Jens Stoltenberg, potrivit site-ului Politico.eu.

Alianţa Nord-Atlantică a cerut Rusiei, cu ocazia reuniunii liderilor statelor membre, să oprească "imediat" operaţiunea militară în Ucraina, considerată "cea mai gravă ameninţare de securitate din ultimele decenii". NATO a anunţat continuarea acţiunilor de consolidare a apărării flancului estic.

Ultimele știri din Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat vineri că a vorbit cu președintele american Joe Biden despre ajutorul militar și sancțiunile SUA împotriva Rusiei, în timp ce țara sa se confruntă cu o invazie rusă.

„Întărirea sancțiunilor, asistența concretă în apărare și o coaliție anti-război tocmai au fost discutate”, a scris Zelenski pe Twitter, adăugând că Ucraina este „recunoscătoare” pentru sprijinul „puternic” american.

-

Regatul Unit a anunțat sancțiuni atât împotriva lui Vladimir Putin, cât și împotriva ministrului rus de externe Serghei Lavrov, transmite The Moscow Times.

Un purtător de cuvânt a spus că guvernul Regatului Unit va introduce măsurile „iminent, pe lângă pachetul de sancțiuni anunțat ieri de Regatul Unit. Joi, Marea Britanie a anunțat sancțiuni ample împotriva băncilor ruse și a companiei aeriene Aeroflot.

Vezi TEXT LIVE aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel