Jeffrey Franks: A doua majorare de salarii pentru bugetari va fi în 2013
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat, miercuri, că cea de-a doua majorare a salariilor bugetarilor, până la recuperarea lor, va avea loc anul viitor, urmând ca în acest an să fie operată o majorare de 8%.

Recuperarea totală a salariilor de la nivelul din iunie 2010 va fi posibilă doar anul viitor, întrucât Guvernul a decis să plătească banii aferenţi contribuţiilor reţinute la pensii şi nu poate majora salariile cu mai mult de 8%, a declarat şeful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks.

 "Am convenit să permitem o uşoară relaxare a ţintei de deficit cash, de la 1,9 la 2,2% din PIB. (...) Suma disponibilă nu va fi suficientă pentru a permite recuperarea totală imediată a salariilor, cât şi a contribuţiilor plătite de pensionari. Ceea ce rămâne până la recuperarea totală la salarii urmează să fie acordat anul următor", a declarat Franks.

 România a îndeplinit toate ţintele cantitative stabilite pentru a cincea evaluare, cu excepţia a două cifre privind arieratele guvernamentale, a declarat şeful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel