Data actualizării:
Data publicării:

Jeff Bezos coboară pe locul al treilea în topul celor mai bogați oameni din lume, în timp ce Elon Musk ajunge în fruntea "celor cinci mari"

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Instagram / Jeff Bezos
Foto: Instagram / Jeff Bezos
Decalajul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă și cei mai săraci din lume nu a făcut decât să se mărească în ultimii ani, în timp ce averea netă a lui Elon Musk a crescut de zece ori

Jeff Bezos a coborât pe locul al treilea în topul celor mai bogați oameni din lume, în timp ce Elon Musk, mogulul SpaceX, se află pe primul loc.

Se crede că averea combinată a celor mai bogați oameni din lume a crescut la aproximativ 680 de miliarde de dolari (534 de milioane de lire sterline), dublându-se în ultimii trei ani. Vestea vine în ciuda unei scăderi relative a bogăției pentru mai mult de jumătate din populația globală, potrivit DailyStar.

Până în noiembrie, averea totală a lui Musks a crescut vertiginos de la 19,3 miliarde de lire sterline în martie 2020 la 192 de miliarde de lire sterline, relatează Mirror. În ciuda faptului că Bezos a coborât pe listă, se crede că averea sa totală a crescut de la 88 de miliarde de lire sterline la 131 de miliarde de lire sterline din 2020. Fondatorul Amazon deține un superyacht de 400 de milioane de lire sterline și se întâlnește cu personalitatea media Lauren Sanchez.

Între timp, bogăția lui Musk provine în parte de la firme masive, inclusiv producătorul de automobile electrice Tesla și compania de explorare spațială SpaceX. De asemenea, el deține platforma de socializare X, fostul Twitter.

Cu toate acestea, știrile despre averea uriașă a lui Musk și despre torentul de venituri vin în contextul în care se anunță o diferență tot mai mare între cei mai bogați oameni din lume și restul rasei umane.

Vestea vine în momentul în care eșalonul superior se reunește pentru Forumul Economic Mondial în stațiunea elvețiană de schi Davos. Un raport susține că, în acest timp, cei mai săraci 60% din populația lumii au devenit și mai săraci - adică aproximativ cinci miliarde de oameni.

Al doilea pe listă a fost omul de afaceri francez Bernard Arnault și familia sa, proprietar al unei mărci de modă de lux. Împreună, averea lor ar fi crescut de la 59,5 miliarde de lire sterline la 150 de miliarde de lire sterline din 2020. Portofoliul LVMH al lui Arnault include branduri precum Louis Vuitton.

Dar, în ciuda bogăției tot mai mari a celor care au deja totul, potrivit celui mai nou raport Inequality Inc. al Oxfam, bogăția celor mai săraci 4,77 miliarde de oameni din lume a scăzut cu 0,2% în termeni reali din 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel