Jean Paul Gaultier a anunţat noul său proiect de haute couture
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Creatorul de modă francez Jean Paul Gaultier, care a anunţat în luna ianuarie că nu va mai crea haine după o carieră de 50 de ani în lumea modei, şi-a anunţat miercuri noul proiect alături de stilişti invitaţi în fiecare sezon pentru marca sa haute couture.

"În fiecare sezon voi invita un designer să reinterpreteze codurile casei", a anunţat vedeta pe contul său de Twitter, explicând că acesta este "noul său concept" de haute couture.

Chitose Abe, directoarea de creaţie a brandului Sacai, va fi primul stilist invitat, a precizat Gaultier pe Instagram, alături de o fotografie alături de creatoarea de modă, ambii îmbrăcaţi în salopete albastre pe un acoperiş din Paris.

Un stindard al modei experimentale, brandul Sacai a fost creat în 1999 de Chitose Abe, care a debutat alături de Rei Kawakubo şi Junya Watanabe pentru Comme des Garcons.


Stil urban hibrid


Creatoarea este cunoscută pentru faptul că a reinventat tricotajele şi pentru stilul ei urban hibrid, care juxtapune volume şi materiale într-o manieră neaşteptată.

Jean Paul Gaultier a sărbătorit la sfârşitul lunii ianuarie cu o paradă magică sfârşitul carierei sale, care a revoluţionat codurile vestimentare, în timpul săptămânii dedicată haute couture-ului de la Paris.

El şi-a vândut casa de modă grupului catalan Puig în 2011 şi nu a mai produs colecţii de pret-a-porter din 2015, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel