Javier Milei s-a întâlnit cu Papa Francisc, pe care anul trecut l-a numit „imbecil care promovează comunismul“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Președintele argentinian Javier Milei s-a întâlnit cu Papa Francisc.

Papa Francisc și președintele argentinian Javier Milei s-au îmbrățișat duminică în Bazilica Sf. Petru, în timp ce credința și politica argentiniană s-au reunit în timpul unei Liturghii pentru a canoniza primul sfânt femeie, conform AP.

Ceremonia de declarare a Mariei Antonia de Paz y Figueroa - mai cunoscută sub numele de „Mama Antula”, o laică din secolul al XVIII-lea care a renunţat la bogăţiile familiei sale pentru a se concentra pe caritate şi pe practicile spirituale ale iezuiţilor - ca sfântă a marcat prima întâlnire dintre Papa și Milei,

Anterior, actualul președinte l-a numit pe Papa Francisc „imbecil care promovează comunismul” pentru că a apărat justiția socială. Președintele, care a stat la dreapta Suveranului Pontif pe tot parcursul ceremoniei, l-a îmbrățișat pe Papa Francisc la sfârșitul slujbei.

„Mulțumesc mult...!!!“, a scris Milei pe Instagram.

Numeroși argentinieni au participat la slujba de canonizare, care s-a transformat într-o fiestă argentiniană la Roma. Milei le-a făcut cu mâna susținătorilor aflați în biserică atunci când a intrat și a părăsit bazilica. De asemenea, el a făcut multe selfie-uri.

În predica sa, Papa Francisc a lăudat-o pe Mama Antula ca pe un model de caritate și i-a îndemnat pe credincioși să atingă rănile săracilor și l-a dat exemplu pe Iisus Hristos, care a învins frica și prejudecățile pentru a atinge rănile leproșilor.

„Câți bărbați și femei în suferință întâlnim pe trotuarele orașelor noastre”, a spus el. „Și câte temeri, prejudecăți și neconcordanțe, chiar și printre cei care sunt credincioși și se numesc creștini, contribuie la rănirea lor cu atât mai mult!”, a completat Suveranul Pontif.

Javier Milei urmează să fie primit într-o audiență privată, mâine, de Papa Francisc, înainte de a avea discuții private și cu premierul Italiei, Giorgia Meloni, și cu președintele țării.

În timpul campaniei sale, Milei l-a descris pe Papa Francisc drept un „imbecil” și „reprezentantul malignității pe Pământ”.

Suveranul Pontif a vorbit pe larg cu Milei după ce a fost ales în decembrie și a indicat că l-a iertat pentru retorica de campanie. Papa a spus că se gândește să viziteze Argentina la sfârșitul acestui an, în ceea ce ar fi prima sa călătorie în țara de origine de când a fost ales în funcție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel