Data actualizării:
Data publicării:

Jarosław Kaczyński: Polonia trebuie securizată și Ucraina salvată

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Prawo i Sprawiedliwość
Sursă foto: Facebook Prawo i Sprawiedliwość
Jarosław Kaczyński, viceprim-ministrul Poloniei, a vorbit despre criza din Ucraina și agresiunea Federației Ruse.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a convocat marți o întâlnire cu miniștrii de vârf ai guvernului polonez pentru a discuta despre răspunsul țării la evoluțiile recente din estul Ucrainei.

Au fost prezenți prim-ministrul Mateusz Morawiecki, viceprim-ministrul Jarosław Kaczyński, ministrul apărării Mariusz Błaszczak și ministrul de interne Mariusz Kamiński.

După întâlnire, Jarosław Kaczyński, șeful partidului Lege și Justiție (PiS), a dezvăluit că au fost discutate toate problemele asociate cu evaluarea situației actuale și a posibilelor scenarii.

Polonia trebuie securizată și Ucraina salvată

„Mai presus de orice, ne-am concentrat asupra viitorului, asupra situației actuale și asupra chestiunii legate de dezvoltarea ulterioară a situației nu numai în Ucraina, ci și în Europa, dar și pe rolul nostru în acest contxt”, a adăugat el.

Kaczyński a subliniat necesitatea „de a stabili alianțe militare foarte reale bazate pe forțe militare” și de „dezvoltare serioasă a forțelor armate poloneze”.

„Astăzi, trebuie să luăm în considerare nevoile și să ne adaptăm capacitățile la acele nevoi.”

„Polonia trebuie securizată, Ucraina trebuie salvată, pentru că acesta este un interes care se referă nu numai la situația strategică a Poloniei, ci și la întreaga Europă”, a declarat el.

Kaczyński a adăugat că această problemă se referă și la valabilitatea dreptului internațional la scară globală.

„Dacă după ceea ce face Putin în prezent va fi tolerat, va însemna că există țări care pur și simplu nu vor trebui să respecte legea internațională sau orice reguli stabilite de lumea civilizată. Acest lucru se va încheia tragic”, a avertizat el.

Guvernul polonez a aprobat marți un proiect de lege pentru apărarea patriei care crește cheltuielile militare, scrie RMX.

S-a anunţat data summitului B9 / Iohannis a discutat cu preşedintele Poloniei despre acţiunile Rusiei

Pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că Summitul B9 va avea loc pe 25 februarie 2022.

"Am discutat astăzi cu Președintele Poloniei, Andrzej Duda, despre situația gravă de securitate din regiunea Mării Negre, ca urmare a acțiunilor Rusiei, care încalcă flagrant dreptul internațional. În consecință, am hotărât să organizăm vineri, 25 februarie, la Varșovia, un summit extraordinar al Formatului București 9 (B9), pentru a coordona răspunsul nostru și pentru a ne demonstra unitatea. Suntem alături de Ucraina", a scris Klaus Iohannis pe Facebook. 

Amintim că ideea acestui summit îi aparţine Excelenţei Sale Ovidiu Dranga, actualmente ambasador al României în Japonia (citește mai mult AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel