Jaqueline Cristian, calificată în sferturile de finală ale WTA 250 Iași Open
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Jaquelin Cristian va juca, astăzi, pentru calificarea în semifinalele turneului WTA 250 Iași Open.

Românca Jaqueline Cristian (locul 61 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 Iași Open, marți, după ce a învins-o pe Gabriela Ruse (locul 147 WTA), scor 6-4, 6-7 (1), 6-2.

A treia favorită a turneului cu premii totale de 232.244 euro a avut nevoie de trei ore de joc pentru a trece de Ruse. Cristian (26 ani) a încheiat partida cu 5 ași și 4 duble greșeli, în timp ce Ruse (26 ani) a comis 6 duble greșeli.

Astfel, în meciurile directe, Jaqueline Cristian conduce cu 3-1, după ce s-a impus în sferturile de finală ale turneului ITF de la Mamaia, din 2017 și sferturile de finală ale turneului ITF de la Istanbul, din 2020. Singurul meci câștigat de Gabriela Ruse a fost în primul tur al calificărilor la Roland Garros în 2023, scrie Agerpres.

În sferturi, Jaqueline Cristian o va înfrunta pe rusoaica Elina Avanesian (21 ani, 76 WTA), a cincea favorită, care a trecut marți de croata Petra Martic cu 6-2, 5-7, 6-4.

Pentru Jaqueline Cristian urmează o săptămână importantă, când va fi prezentă, în premieră, la Jocurile Olimpice.

România, pe tablourile de simplu și de dublu feminin

România va fi reprezentată în turneul olimpic de patru jucătoare: Ana Bogdan (31 de ani), Jaqueline Cristian (26 de ani), Irina Begu (31 de ani), și  Monica Niculescu (36 de ani).

Dacă primele trei jucătoare vor evolua doar pe tabloul de simplu, la dublu vom avea două perechi bine ”sudate”. Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au evoluat la cea mai recentă ediție a Billie Jean King Cup și au adus toate cele puncte, atât la simplu, cât și la dublu, puncte cu care au calificat echipa în turneul final al competiției.

Irina Begu și Monica Niculescu au adus puncte importante de-a lungul timpului în competiția pe echipe. De altfel, Niculescu, o jucătoare experimentată la dublu, are cele mai multe participări la Fed Cup (numele pe care Billie Jean King Cup l-a avut până în 2020). Cu 20 de nominalizări, din cele 55 de meciuri disputate a înregistrat 33 de victorii (15 la simplu) și 22 de înfrângeri (12 la dublu).

Capii de serie la dublu, la JO 2024

Pentru stabilirea capilor de serie în probele de dublu au fost luate în considerare ”ierarhiile combinate”, astfel că au și apărut surprize, atât la masculin, cât și la feminin.

Concret, s-a făcut media între pozițiile ocupate de jucătorii din pereche, calculându-se cea mai bună poziție ocupată, fie la simplu, fie la dublu.

Astfel, la masculin principalii favoriți sunt italienii Jannik Sinner (liderul mondial) și Lorenzo Musetti (locul 17 ATP, la simplu).Cei doi i-au devansat pe compatrioții Andreea Vavassori și Simone Bolelli, care se află pe locurile 9 și 10 în clasamentul de dublu.

O situație similară este la feminin, unde perechea favorită este cea a americancelor Coco Gauff și jessica Pegula (locurile 2 și 6 WTA), în timp ce ”specialistele” la dublu, cehoaicele Barbora Krejcikova și Ekaterina Siniakova, cu 16 titluri de Grand Slam, sunt cap de serie 2.

FOTO: Captură X @ Stephanie Myles

Turneul olimpic de tenis va avea loc în perioada 27 iulie - 4 august, iar finalele sunt programate astfel: 2 august - dublu mixt, 3 august - feminin simplu și masculin dublu, 4 august - masculin simplu și feminin dublu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel