Japonia susține că e imposibil să confiște fondurile Băncii Centrale a Federației Ruse
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Japonia susține că imposibil să confiște fondurile Băncii Centrale a Federației Ruse.

Legea japoneză nu permite confiscarea rezervelor Băncii Centrale a Rusiei stocate în Banca Japoniei, a declarat ministrul de Finanțe Shun'ichi Suzuki, scrie Interfax.

El a făcut această declarație, vorbind în parlamentul japonez, pe tema rezervelor Băncii Centrale a Federației Ruse, înghețate în Japonia în legătură cu situația din jurul Ucrainei, a informat presa. După cum a anunțat mai devreme Ministerul de Externe japonez, ca parte a sancțiunilor împotriva Federației Ruse, Japonia a înghețat activele Băncii Centrale, Promsvyazbank și Vnesheconombank a Rusiei.

Japonia i-a sancționat și pe Lavrov, Putin, Șoigu și Medvedev

În plus, au fost impuse sancțiuni împotriva a 49 de companii și departamente, inclusiv FSB, Serviciul de Informații Externe și Ministerul Apărării. Președintele rus Vladimir Putin, ministrul de externe Serghei Lavrov, ministrul apărării Serghei Șoigu, secretarul Consiliului de Securitate Nikolai Patrushev, vicepreședintele Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev și șeful Statului Major General Valery Gerasimov au căzut sub sancțiuni personale.

Ministerul de Externe a explicat că decizia privind sancțiunile a fost luată de Cabinetul japonez „ținând cont de situația internațională actuală din jurul Ucrainei și pentru menținerea păcii și securității internaționale, asistă Japonia în eforturile internaționale de asigurare a păcii internaționale care vizează rezolvarea acestei probleme."

Măsurile includ înghețarea activelor persoanelor fizice și ale băncilor, interzicerea „exportului de bunuri de uz general despre care se crede că contribuie la întărirea potențialului militar al Federației Ruse”. În plus, guvernul japonez a impus și interzicerea exportului de bunuri de lux în Federația Rusă.

Ministrul britanic de Externe a spus când ar putea fi anulate sancțiunile împotriva Rusiei

Sancţiunile britanice decise împotriva Rusiei după invadarea Ucrainei ar putea fi ridicate dacă Moscova se angajează să respecte o încetare totală a focului şi îşi retrage trupele, a declarat sâmbătă ministrul britanic de Externe, Liz Truss, relatează Agerpres, citând AFP.

Într-un lung interviu, Liz Truss a precizat că, de asemenea, Kremlinul ar trebui să se angajeze să nu mai comită nicio agresiune împotriva Ucrainei pentru ca sancţiunile impuse sutelor de personalităţi şi entităţi ruse să fie ridicate. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel