Japonia oferă familiilor 1 milion de yeni pentru fiecare copil, ca recompensă pentru mutare în afara capitalei Tokyo
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Guvernul japonez oferă 1 milion de yeni (7.500 de dolari americani) per copil familiilor care se mută din Tokyo, în încercarea de a inversa scăderea populației din diferite regiuni.  

Stimulentul – o creștere foarte mare față de taxa anterioară de relocare de 300.000 yeni – va fi introdus în aprilie, potrivit surselor din presa japoneză, citate de The Guardian.

Măsura își dorește un impuls de populare în cadrul orașelor și satelor aflate în declin.

Deși populația din Tokyo a scăzut pentru prima dată anul trecut – o tendință atribuită parțial pandemiei de coronavirus – factorii de decizie politică cred că ar trebui făcut mai mult pentru a reduce densitatea populației orașului și a încuraja oamenii să înceapă o viață nouă în părțile „demodate” ale țării care au fost afectate de îmbătrânire, scăderea populației și migrația tinerilor către Tokyo, Osaka și alte orașe mari.

Plata – care se adaugă celor până la 3 milioane ¥ deja disponibile în sprijin financiar – va fi oferită familiilor care locuiesc în cele 23 de secții „de bază” din Tokyo și prefecturile vecine din centura de navetiști Saitama, Chiba și Kanagawa.

Pentru a beneficia de acești bani, familiile trebuie să se mute în afara zonei mari Tokyo, iar unele ar putea primi banii chiar dacă se mută în zone muntoase care se află la limitele orașului, a spus agenția de presă Kyodo, citând oficiali.

Aproximativ 1.300 de municipalități – 80% din total – s-au alăturat schemei de sprijin, în speranța de a valorifica o schimbare a atitudinii publice față de calitatea vieții care a câștigat avânt în timpul pandemiei, când mai mulți lucrători au descoperit beneficiile lucrului de la distanță.

Familiile trebuie să locuiască în noile lor case timp de cel puțin cinci ani, iar un membru al gospodăriei trebuie să lucreze sau să intenționeze să deschidă o nouă afacere. Cei care se mută înainte de trecerea celor cinci ani vor trebui să returneze banii.

Oficialii speră că sumele generoase oferite vor încuraja familiile care au copii cu vârsta de până la 18 ani să revitalizeze regiunile și să ușureze presiunea asupra spațiului și serviciilor publice din Tokyo, cea mai mare metropolă din lume, cu o populație de aproximativ 35 de milioane de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel