Japonezii au inventat ceapa fără miros şi fără lacrimi
Compania japoneză House Foods Group a anunţat finalizarea procesului de producere a cepei fără miros, care nu te mai face să plângi, dar care are acelaşi gust.
Prin iradiere cu ioni, cercetătorii niponi au reuşit să blocheze producerea tiosulfatului de sodiu, responsabil cu mirosul şi a enzimei responsabile cu lăcrimarea şi au obţinut „Smiley Ball”, ceapa fără miros şi fără lacrimi, scrie Rador.
Pentru producerea acestui soi de ceapă s-a lucrat mai bine de 10 ani, iar cercetătorii au primit pentru această descoperire premiul Ig Nobel care, în mod tradițional se acordă pentru cele mai trăsnite, ciudate sau inutile studii și realizări știintifice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Profesorii au făcut chetă ca o elevă romă să meargă la olimpiadă, iar ea s-a întors cu locul I. Povestea fetei care a învins prejudecățile și neajunsurile
- Predoiu, prezent la o întâlnire crucială în Belgia. Pe masă e pactul care ne-ar putea duce complet în Schengen
- Vin ploile în minivacanța de 1 Mai și de Paște. Elena Mateescu (ANM) a spus cum va fi vremea până la finalul săptămânii / video
- Cele două zodii care vor da lovitura în luna mai
- Atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în Grecia
- BANCUL ZILEI: Un ardelean ajunge în Germania...
- SRI face angajări. Posturile pentru care puteți aplica. Vă puteți înscrie în cursă până la finalul lunii mai
- Micii pe care îi mâncăm nu mai au nicio legătură cu micii adevărați. Ingredientul care lipsește cu desăvârșire. Medicul Alin Popescu: Aș da o lege să se schimbe compoziția
- Atenționare pentru patru zodii: ”Țineți-vă bine până pe 9 iunie”
- Primăriile care au luat bani prin Programul Apă-Canal, în atenția Parchetului General. Președintele AFM, precizări /video