Jandarmii caută în câmp probe în urma exploziei de la Crevedia. Val Vâlcu: Dovezile importante trebuie căutate în acte și în declarațiile martorilor
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: B1 TV
Captură de ecran / Foto: B1 TV
Jandarmii desfășoară operațiuni de căutare în vederea identificării fragmentelor rămase în urma exploziei cisternei de gaz petrolier lichefiat la o stație GPL din Crevedia, situată în județul Dâmbovița. Jurnalistul Val Vâlcu precizează că dovezile importante sunt în acte și în declarațiile martorilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Ana-Maria Burchi, la solicitarea procurorului de caz, efectivele de jandarmi efectuează cercetări în apropierea staţiei GPL şi până la 400-500 metri în jurul acesteia.

"Se caută bucăţi de cisternă, resturi din explozie, orice ar putea avea legătură cu explozia şi poate fi folosit ca probă în dosarul deschis de Parchet", a declarat, pentru Agerpres, oficialul Jandarmeriei. 

Jurnalistul Val Vâlcu, prin telefon în direct, în cadrul emisiunii News Pass de la B1 TV precizează faptul că dovezile ar trebui căutate în acte și în declarațiile martorilor.

„Acolo au fost aruncate de suflul exploziei diverse resturi dar dovezile importante trebuie căutate în acte și în declarațiile martorilor care trebuie să ne lămurească dacă erau practic de zi cu zi sau weekend de weekend așa cum deja au apărut în presă unele mărturii sau a fost așa un act singular al unor muncitori plătiți cu minimum pe economie care din generozitatea sufletului lor, doreau să îl îmbogățească pe domnul Doldurea și familia” precizează Val Vâlcu.

Angajații de la stația GPL din Crevedia ar putea fi un element principal în anchetă.

„Mie îmi e teamă de altceva, că vor fi scoși vinovați cei doi muncitori care se zbat între viață și moarte, unul cred că a și murit între timp. Cum spuneam, muncitorii plătiți cu minimum pe economie făceau treaba asta încălcând regulamentele, încălcând ceea ce le transmitea familia Doldurea care dorea totul să fie legal, nu?” mai precizează jurnalistul Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel