Jandarmi împuşcaţi accidental în Ilfov
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Doi jandarmi au fost răniţi, după ce unul dintre ei a tras cu pistolul din greşeală. Glonţul i-a trecut prin palmă celui care a manevrat pistolul, iar colegul său a fost împuşcat în abdomen.

Totul s-a întâmplat, noaptea trecută, iar cei doi au ajuns de urgenţă la spital. Cei doi jandarmi se aflau în timpul serviciului, în judeţul Ilfov. Unul dintre ei şi-a scos arma din dotare şi pentru că a manevrat-o greşit, pistolul s-a descărcat accidental.

Glonţul a trecut prin palma jandarmului şi apoi l-a lovit în abdomen şi pe cel de-al doilea jandarm. La faţa locului au ajuns ambulanţe, care le-au acordat primele îngrijiri medicale, şi i-au transportat la spital, potrivit Antena 3.

"Confirmăm producerea acestui incident în care au fost implicați doi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov. Incidentul s-a produs noaptea trecută, în localitatea Pantelimon din județul Ilfov.

Un echipaj format din trei subofițeri, în timp ce acționa pe raza județului Ilfov, a observat, pe un teren viran situat pe Centura București, între localitățile Glina și Pantelimon, un autovehicul suspect. Ajunși la fața locului, jandarmii au observat mai multe persoane care sustrăgeau fier. În încercarea de a-i opri, unul dintre jandarmi a coborât din autospecială și a executat mai multe focuri de armă, în plan vertical.

După somațiile legale făcute, subofițerul a revenit în autospecială și în momentul în care a vrut să asigure armamentul acesta s-a descărcat, unul dintre jandarmi rănindu-se la mână, iar glonțul ricoșând în abdomenul unui alt jandarm. 

Imediat după acest incident, cei doi jandarmi au fost preluați de către ambulanță, conștienți, și transportați la spital. La acest moment, leziunile provocate nu le pun viața în pericol.

Circumstanțele în care s-a produs evenimentul urmează să fie elucidate de către instituțiile abilitate. 
La nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române au fost dispuse, de urgență, verificări interne cu privire la cele întâmplate, urmând ca rezultatele să fie puse la dispoziția organelor abilitate", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel