Jan Gabor, ambasadorul Slovaciei în România, părăsește funcția
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 11 aprilie 2018, pe ambasadorul Republicii Slovace, Jan Gabor, în vizită de rămas bun.

"Cei doi oficiali au salutat dinamica relațiilor bilaterale, bazată pe o tradiție de cooperare și pe interese comune, evocând simbolistica deosebită a anului 2018, marcată de celebrarea a 25 de ani de relații diplomatice, precum și sărbătorirea Centenarului de către cele două țări.

A fost menționată dorința organizării de evenimente comune care să marcheze aceste momente importante și care să contribuie la apropierea popoarelor român și slovac. Contactele bilaterale prevăzute a fi organizate în 2018 vor oferi un plus de vizibilitate evenimentelor aniversare. Șeful diplomației române a salutat buna integrare a minorității slovace în România, respectiv a celei românești în Slovacia și a subliniat rolul acestora de liant între cele două țări.

Militarii români, onorați în Slovacia 

Totodată, a arătat apreciere pentru modul în care autoritățile din Slovacia onorează memoria militarilor români care au luptat pentru eliberarea acestui stat în cel de-al Doilea Război Mondial.

Ministrul Teodor Meleșcanu a adresat mulțumiri ambasadorului slovac pentru implicarea deosebit de activă și contribuția adusă dezvoltării relațiilor bilaterale și i-a urat succes în activitatea viitoare," se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel