Data actualizării:
Data publicării:

Jaf în valoare de 15 milioane de dolari: Un container cu aur și alte obiecte de valoare a fost furat de pe aeroportul din Toronto

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Marina Hinic/ Pexels
Fotografie de la Marina Hinic/ Pexels
Un container de marfă care transporta peste 15 milioane de dolari în aur și alte obiecte de valoare a dispărut luni de pe aeroportul internațional Pearson din Toronto, iar poliția încă încearcă să afle cine se află în spatele furtului de mare valoare.

Aeronava a fost descărcată, iar marfa a fost dusă la o unitate de depozitare, luni seara devreme, ”conform procedurii normale”, a declarat Stephen Duivesteyn de la Poliția Regională Peel, la o conferința de presă organizată joi la aeroportul internațional Pearson, din Toronto.

Apoi, ”acest container de mare valoare a fost scos prin mijloace ilegale din unitatea de stocare”, a spus el. ”Ceea ce pot spune este că  acel container conținea un transport de mare valoare, conținea aur și alte obiecte cu valoare monetară”, a spus Duivesteyn, estimându-i valoarea la aproximativ 15 milioane de dolari americani, potrivit CNN.

Potrivit unei alte surse, poliția crede că cine a făcut acest furt a avut ajutor din interior. Se înțelege că aurul și bancnotele din container au fost expediate ca parte a unei tranzacții intra-bancare, deși identitatea băncilor din tranzacție nu este cunoscută până în acest moment, scrie Toronto Sun.

Minele de aur din nordul Ontario transportă adesea lingouri prin aeroportul orașului, care se ocupă de aproape jumătate din mărfurile aeriene ale țării.

Dar nu este prima dată când un aeroport din zona Toronto a raportat astfel de furturi.

La 25 septembrie 1952, lingouri de aur în valoare de 215.000 de dolari au fost furate pe aeroportul Malton, precursorul lui Pearson. La acea vreme a fost cel mai mare jaf de aur din istoria Canadei. Ajustat, furtul ar fi valorat astăzi 2,3 milioane de USD.

În timpul acelui furt, șase cutii din lemn care conțineau lingouri de aur au fost furate dintr-o încăpere din oțel, din zona de marfă a aeroportului, înainte de a fi încărcate într-un avion cu destinația Montreal. ”Părea că a dispărut”, a spus la acea vreme un investigator pentru Toronto Star. Infracțiunea aparent perfectă, fără martori, nu a fost niciodată rezolvată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel