Jada Pinkett Smith suferă de o boală necruțătoare cu frumusețea ei. ”Ar putea să nu îi mai crească niciodată părul”
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook - Jada Pinkett Smith
Sursă foto: Facebook - Jada Pinkett Smith
Medicul Pavelina Andrei a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, tot ce trebuie să știm despre alopecie, boala care duce la căderea părului.

Boala de care suferă soția actorului Will Smith, Jada Pinkett Smith, a fost subiectul de discuție a multor oameni, după întâmplarea care a avut loc la Premiile Oscar. Alopecia se manifestă prin căderea părului iar, în unele cazuri, există chiar și riscul ca părul să nu mai crească niciodată, explică doamna doctor Pavelina Andrei, pentru Spectacola. De asemenea, ne putem confrunta și cu mai multe tipuri de alopecie, iar cauzele apariției acestei boli sunt multiple. 

"Există mai multe tipuri de alopecie, care  cel mai des apar datorită deficitului nutrițional. Se fac niște analize de sânge, pentru a depista dacă pacientul respectiv este subnutrit, dacă ține o dietă sau dacă are un deficit de vitamine și proteine.

Bolile tiroidiene sunt o altă categorie de afecțiuni, care pot duce la căderea părului. Mai sunt anumite afecțiuni care pot duce la agravarea sau declanșarea căderii părului și, anume, dermatita seboreică, afecțiuni endocrinologice. Căderea părului mai poate fi dată și de cancere, de chimioterapie, de anumite medicamente. Poate să fi alopecie în plăci sau mai putem vorbi și de alopecie dată de sifilis.", a explicat Dr. Pavelina Andrei, pentru Spectacola.

Obiceiuri care pot întreține căderea părului

De asemenea, există și anumite obiceiuri, pe care unele femei le fac destul de des, ce duc la căderea părului, în timp.

"Pot întreține căderea părului, anumite obiceiuri, precum faptul că pacientele își prind părul într-o coadă strâns, pentru că, fiind strâns, face tracțiunea la nivelul firului de păr, îl trage. Agenții fizici care sunt folosiți în vopseluri mai pot duce la căderea părului. Vopsitul frecvent, anumite patologii, care se pot asocia cu căderea părului, printre care și sifilisul, care dă alopecia. Mai sunt cazuri, în care căderea părului este declanșată de stres, iar la bărbați aceste lucruri se pot observa și la nivelul bărbii. Ne mai confruntăm și cu căderea părului sezonieră, care apare de obicei primăvara și/sau toamna și care nu interferă cu absolut nimic. ", a mai completat aceasta.

Citește continuarea pe Spectacola.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel