Data publicării:

Jackpotul unei loterii din SUA a ajuns la suma de 1,28 de miliarde de dolari

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Un american norocos s-ar putea trezi în această dimineaţă cu o avere de 1,28 de miliarde de dolari, cât este premiul la mega loteria care a anunţat cele şase numere câştigătoare. Este al doilea cel mai mare premiu din istoria de 20 de ani a jocului şi al treilea de la orice joc de loterie din Statele Unite.

Extragerea numerelor a avut loc la un post de televiziune din Atlanta. Opţiunea în numerar a jackpotului este de peste 742 de milioane de dolari, minus taxele federale şi statale.

Întreaga sumă este disponibilă doar prin plăţi anuale timp de 30 de ani. Timothy Schulz, care a câştigat la Loto 28 de milioane de dolari în 1999, iar acum găzduieşte un podcast despre loterie, a declarat pentru CNN că un astfel de premiu îţi dă viaţa peste cap în cel mai suprarealist mod posibil.

El a spus că după ce şi-a verificat numerele în ziar, a dat printre primele telefoane la avocaţi şi la consilieri financiari, notează Rador.

Sfatul practic al jurnaliştilor de la CNN este să semnezi şi să păzeşti biletul, să rămâi anonim, să angajezi consilieri financiar pricepuţi şi să cheltui cu atenţie.

 

Ce fel de cheltuitor ești? Explicaţiile psihologului Radu Leca

Personalitatea fiecăruia dintre noi își pune amprenta inclusiv asupra banilor și a cheltuielilor noastre de zi cu zi.

În acest context, psihologul Radu Leca ne-a vorbit despre cum ne influențează personalitatea modul în care ne gestionam bugetele personale, despre cum luăm deciziile și despre tentația de a cumpăra lucruri care nu ne trebuie neapărat.

"Bugetul personal este influențat în primul rând de tipul de model pe care l-ai văzut acasă, de structura parentală, modul în care ai fost influențat de către mama, tata, bunicul, bunica, străbunicul, străbunica sau frații mai mari.", a declarat psihologul.

"Avem de-a face cu IceMan, un om lipsit de sentimente total, un excepțional strateg, un om care poate juca cu Garry Kasparov o la o partidă de șah și să iasă remiză. Un om excepțional din punct de vedere cognitiv, dar care din punct de vedere al inteligenței emoționale nu se ridică mai sus de vârsta adolescentei. Gurul financiar are un tip de personalitate amplă pe care eu o vizualizez fără ca ea să fie menționată de către specialitate în conformitate cu experiența acumulată la cabinet, are conexiuni cu tot ceea ce înseamnă lucruri pe care trebuie să le demonstreze, mod de a demonstra puterea lui. Lucruri pe care vrea să le așeze în așa fel în jurul său încât să fie văzut sau invizibil.

Cei care vor să fie văzuți și cei care vor să nu fie văzuți. Și atunci spunem în felul următor: Dacă te-ai născut sărac, după un câștig la loterie, faptele bune sunt făcute permanent, nu doar când ți se întâmplă să câștigi ceva. Evident că ești într-o zonă extrem de delicată atunci când vine vorba de câștigarea unor sume de bani mari și foarte mari. Aici intervine o structură secundară care face diferența dintre cele trei pe care le-am spus până acum și are o legătură mai amplă cu anxietatea, respectiv mincinosul.

Cum să renunți la jocurile de noroc. Un viciu care îți poate distruge viața

Dependența de jocuri de noroc este o adevărată patologie psihologică care a determinat mulți oameni să se ruineze și să piardă totul, de la bani la relații, până la familie. Poți scăpa de obiceiul jocurilor de noroc, dar ai nevoie de ajutor extern de la specialiști și de cunoștințe ale problemei.

Toată lumea joacă, tineri și bătrâni, dar într-un mod diferit și cu scopuri diferite. Jocul este foarte important în viața oamenilor, deoarece îi învață să trăiască mai bine și fericiți.

La copii, jocul este activitatea principală și se desfășoară într-un mod complet spontan, rezultat al unei extraordinare elaborări imaginative influențate de mediul socio-familial în care se trăiește.

La adult, în schimb, este un act voluntar, care are adesea un scop foarte specific și se desfășoară sub îndrumarea inteligenței; adulții exprimă de obicei sentimente în joc și au tendința de a pune capăt activității.

Te poți juca în mii de feluri, cu imaginație, cuvinte, sentimente și bani; poți folosi jocul pentru a obține rezultate sau pentru a provoca pe cineva și din nou pentru a elibera stresul zilnic, a depăși problemele și a găsi copilul din noi toți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel