Iulian Fota, consilierul lui Traian Băsescu, ar fi promovat mesajul transmis de Victoria Nuland în varianta anti-Ponta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Palatul Cotroceni
Palatul Cotroceni
Informații de la Washington despre forumul strategic privind relațiile dintre SUA și țările Central Europene ar dovedi că mesajul dur al Victoriei Nuland, în varianta anti-Ponta, ar fi fost promovat de către unul dintre consilierii președintelui Traian Băsescu, scrie jurnalul.ro .

Este vorba despre Iulian Fota, care a fost prezent la forumul în cadrul căruia asistentul secretarului de stat american a lansat un atac dur la adresa unor lideri europeni. O altă prezenţă demnă de consemnat a fost cea a controversatului oficial maghiar Zsolt Nemeth, care a lansat de-a lungul timpului mai multe atacuri anti-româneşti.

Alături de Victoria Nuland, s-au aflat printre vorbitori secundari Iulian Fota, consilierul pentru securitate naţională la Preşedinţia României, şi Szolt Nemeth, şeful comisiei de politică externă a Parlamentului de la Budapesta.

Vezi și: Nuland, dezlănțuită la adresa unor lideri UE: Cum puteți dormi noaptea sub umbrela articolului 5 al NATO?

Astfel că, cei de la jurnalul.ro au aflat că "traducerea" mesajului Victoriei Nuland în varianta exclusiv anti-Ponta ar fi fost transmisă la Bucureşti de către consilierul lui Traian Băsescu, prezenţă activă la eveniment.

De partea cealaltă, reacţia promptă de respingere a criticilor transparente la adresa regimului antidemocratic al lui Viktor Orban ar fi fost asigurată de către Nemeth Szolt, binecunoscut şi pentru acţiunile şi declaraţiile agresive la adresa României, mai scrie sursa citată.

Citește și: Băsescu: Remarca lui Nuland include și România. Să țineți minte!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel