Urmărește emisiunea live
Iulian Dumitrescu,  soluții pentru problemele cu care se confruntă primarii în derularea proiectelor de investiții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL al Consiliului Judeţean Prahova, a participa, miercuri, 30 martie,  la Adunarea Generală a Filialei Judeţene a Asociaţiei Comunelor din România, întâlnire în cadrul căreia au fost supuse spre dezbatere şi aprobare proiecte privind raportul de activitate şi situaţia financiară aferente anului 2021, precum şi propunerile de buget şi cele de activităţi pe care Asociaţia şi le are pentru 2022.

În discursul ţinut în faţa edililor prezenţi la Palatul Culturii din Ploieşti, dar şi a invitaţilor din alte judeţe şi structuri administrative, preşedintele CJ Prahova şi-a exprimat aprecierea faţă de pasiunea şi determinarea investite de mulţi dintre primari în activitatea din comunităţile lor.

De asemenea, a menţionat faptul că modul lor de lucru poate reprezenta un model de preluat şi la nivel macro. De asemenea, a propus ca întâlnirea să fie una interactivă, fiind prezentate şi clarificate problemele cu care primarii prahoveni se confruntă în proiectele pe care le au în derulare. Le-a vorbit despre stadiul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny“, dar şi despre oportunitatea depunerii la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a proiectelor pentru sisteme fotovoltaice, dar şi a celor pentru alimentarea cu apă şi canalizare pentru care urmează să fie lansată o nouă axă de finanţare.

Vezi și: CJ Prahova: Robot ultraperformant pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, în baza unei sponsorizări a OMV Petrom

A fost adusă în discuţie şi problema care pune o serie de piedici proiectelor aflate în derulare: majorarea preţurilor la materialele de construcţii. În această privinţă, Iulian Dumitrescu i-a asigurat pe edili că, la nivel guvernamental, se află în lucru un act normativ prin care să fie găsite şi aprobate soluţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ care au apărut între momentele realizării studiilor de fezabilitate, lansării licitaţiilor şi realizării propriu-zise a lucrărilor.

La şedinţa prezidată de Vasilică Diaconu, preşedintele filialei prahovene ACoR, au mai luat parte şi vicepreşedintele CJ Prahova, Dumitru Tudone, prefectul judeţului, Virgiliu Daniel Nanu, Nicolae Balalia, directorul Curţii de Conturi Prahova, Emil Drăghici, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România. Întrucât, în acest an, filiala judeţeană împlineşte 25 de ani de activitate, primarii prahoveni cu cea mai longevivă activitate, Ion Ioniţă (Vărbilău), Cornel Nanu (Cornu) şi Constantin Badea (Fulga), au fost premiaţi cu câte o plachetă aniversară.

În filiala judeţeană a Asociaţiei s-au înscris, până în prezent, 89 de comune dintre cele 90. Mai multe informaţii despre ACoR, găsiţi şi pe site-ul: https://www.acor.ro/filiale/prahova/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel