Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova: Sincere condoleanțe familiilor celor doi pacienți decedați în incendiul de la Ploiești
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Iulian Dumitrescu
Iulian Dumitrescu
Iulian Dumitrescu, președintele PNL al CJ Prahova, transmite condoleanțe familiilor celor doi pacienți decedați în incendiul care a avut loc într-un salon de la Spitalul de Boli Infecțioase Movila Ploiești.

"Am fost la spital pentru a mă asigura că pacienții din celălalt pavilion al spitalului nu au fost afectați. Persoanele internate în pavilionul în care s-a produs incendiul au fost mutate la alte secții ale Spitalului Județean după ce au fost evaluate, iar infirmiera rănită a fost transferată la București și sper să treacă cu bine peste această tragedie.

Conducerea spitalului cooperează cu instituțiile care trebuie să determine cauzele incendiului", a scris pe Facebook președintele Consiliului Județean Prahova.

Reamntim că joi diminea în jurul orelor 4:16, la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești a izbucnit un incendiu în secția ATI suport COVID - 19 în urma căruia au murit carbonizați doi   bărbați, în vârste de 74 de ani și, respectiv, 75 de ani. Erau singurii pacienți care se aflau în salon. Alți 20 de pacienți aflați în alte saloane au fost evacuați. Ulterior, a fost activat Planul Roșu de Intervenție pentru gestionarea siuației. O infirmieră a fost rănită în urma incendiului, aceasta fiind transferată la Spitalul Floreasca.

Conform inspectoratului pentru situații de urgență, spitalul nu avea autorizație pentru securitate la incendiu. Era o situație cunoscută, spun surse din rândul pompierilor, de altfel, în februarie a fost un control făcut de ISU Prahova.

Atunci, au fost fost găsite multe nereguli, iar conducerea spitalului a fost sancționată la acel moment. Atunci, au primit o amendă de 10.000 de lei. Din februarie și până acum, spun reprezentanți ai ISU că acele probleme nu au fost remediat, deși au trecut mai bine de 9 luni de la ultimul control.

Consiliul Județean Prahova a anunțat că a alocat Spritalului Județean de Urgență Ploiești, cea mai mare unitate medicală din județ, unde sunt preluați și tratați cei mai mulți și cele mai grave forme ale pacienților cu SARS-CoV2, suma de 37,312 milioane lei în acest an, anunță Prefectura Prahova.

Din această alocare bugetară, 22,525 milioane au fost direcționate pentru funcționarea spitalului, iar 14,787 milioane de lei au mers către investiții (aparatură și reparații capitale), precizează un comunicat al instituției.

Ultima alocare, în valoare de peste patru milioane de lei, a fost aprobată în ședința ordinară a Consiliului Județean, din data de 29 septembrie, fiind direcționată pentru gestionarea noului val al pandemiei de Covid-19 și achiziția de aparatură medicală.

Prefectura spune că la spital au fost realizate lucrări de renovare, instalația electrică era nouă și verificată, iar rampele de oxigen au fost montate anul trecut, înainte de declanșarea celui de-al treilea val pandemic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel