Iulian Chiriac, preşedintele CJ Brăila, pune piciorul în prag la Muzeul Brăilei. "Nu mai suntem în anii în care se bate cu pumnul în masă"
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 15 feb 2021, 12:43
WhatsApp
Sursa: Facebook Iulian Chiriac
Sursa: Facebook Iulian Chiriac
Preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, anunţă măsuri drastice în cazul scandalului din jurul Muzeului Umorului Românesc din Brăila.

Muzeul Umorului Românesc funcţionează ca o secţie a Muzeului de Istorie „Carol I” din Brăila, într-o clădire clădire nefolosită până acum, aflată în administrarea CJ, în centrul istoric al oraşului. El include în special grafică umoristică, însă nu doar atât.

Graficianul Costel Pătrăşcan, cel care a avut iniţiativa înfiinţării, la Brăila, a primului muzeu al umorului din România, s-a lovit de numeroase piedici în demersul său. În ultima perioadă lucurile s-au complicat și mai mult.

Managerul Muzeului ”Carol I”, Ionel Cândea, a pus stăpânire pe clădirea pe care Costel Pătrăşcan a primit-o de la Consiliul Județean și încearcă, prin diferite forme, să dea afară umorul din Muzeu, sau cel puțin să-l urce la mansardă, scrie Jurnalbr.ro

Preşedintele CJ pune piciorul în prag 

”Susțin în continuare acest proiect al domnului Pătrășcan. Va fi foarte important și vă spun, dacă nu se va ajunge la un numitor comun, în ceea ce privește acea clădire, cu o mică bibliotecă a Muzeului, dar și cu secția umorului, mansarda fiind sală de spectacole, de evenimente pentru această secție, nu neapărat să se mute acolo, vă spun că voi lua măsuri drastice. Voi ajunge până la a cere demisia domnului Cândea(…) Suntem în 2021. Nu mai suntem în anii în care se bate cu pumnul în masă. Trebuie să înțeleagă că vin din spate oameni tineri, cu inițiativă, care vor să facă și alte lucruri și să le accepte”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?