Iulian Bulai îl vrea pe Ilie Bolojan premier în locul lui Florin Cîţu. Update: Şi Dan Barna susţine varianta Bolojan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Iulian Bulai spune că USR PLUS l-ar susţine ca premier PNL în locul lui Florin Cîţu pe Ilie Bolojan. 

Update: Şi Dan Barna şi-a exprimat susţinerea pentru Ilie Bolojan. Copreședintele USR PLUS Dan Barna spune că moțiunea de cezură va fi îndreptată împotriva premierului Florin Cîțu și afirmă că în PNL sunt foarte multe soluții viabile pentru funcția de prim-ministru: „Un om ca Ilie Bolojan va avea toată susținerea USR PLUS”.

”În PNL sunt foarte multe soluții foarte viabile pentru premier. Un om ca Ilie Bolojan va avea toată susținerea USR PLUS și sunt convins că vom putea avea acel guvern stabil din punct de vedere al deciziilor mature”, spune la Digi 24 Dan Barna.

Ştirea iniţială: "Vrea PNL să ieșim din această criză fără moțiune de cenzură? Iată soluția: Să propună un premier matur uman și politic. Care vrea reforme și modernizarea României. Ilie Bolojan poate fi o propunere de premier foarte pertinentă.

Noi de la USR PLUS putem susține această propunere", a scris deputatul USR PLUS Iulian Bulai pe Facebook.

În ședința Biroului PNL, Ilie Bolojan a pus sub semnul întrebării imaginea partidului

În ședința Biroului PNL, Ilie Bolojan a pus sub semnul întrebării imaginea partidului. Liderul PNL Bihor și președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a atras atenția asupra imaginii partidului, după scandalul de la guvernare. 

Într-o ședință a Biroului PNL, Ilie Bolojan le-a spus celor care sunt 'implicați la nivel de vârf' că ar trebui să acorde 'mare atenție la ceea ce se întâmplă, pentru că lucrurile nu se văd că ar merge bine.'

'Tot ceea ce se întâmplă în Guvern nu este de natură să crească autoritatea guvernului, nu vorbesc de cota de popularitate a partidului, deși și asta e importantă - sper să nu fie niște victorii a la Pirus, în care după ce încheiem disputa politică internă și disputele din Coaliție să fim atât de răniți încât să nu mai putem face nimic', a declarat Ilie Bolojan. 

'Ce se întâmplă cu deteriorarea relațiilor în această coaliție?'

Liderul PNL Bihor a continuat spunând: 'Credeți-mă, în percepția publică, nu știu cum o percepeți dvs., inclusiv în interiorul PNL la nivelul de bază, semnalele nu sunt foarte bune vis a vis de ce se întâmplă.' 

'Sigur, astăzi, în situația în care ne aflăm pentru că suntem în fața unui fapt împlinit, noi rațional nu putem decât să dăm un vot de susținere. Dar unde ne ducem mai departe, care sunt pașii următori? Ce se întâmplă cu deteriorarea relațiilor în această coaliție?', a mai precizat Bolojan, conform unor surse participante la discuții, citate de Realitatea PLUS. 

Florin Cîțu i-ar fi răspuns lui Ilie Bolojan că nu poate accepta ca USR-PLUS să șantajeze Guvernul și că și-ar fi dorit ca și Orban să fi participat la ședință. Premierul ar fi evitat răspunsul la întrebarea legată de ce urmează, spun aceleași surse politice.

Coaliția de guvernare trece printr-un impas după ce, ieri, premierul Florin Cîțu l-a demis din funcție pe Stelian Ion, ministrul Justiției, din cauza inadvertențelor legate de PNDL și de desființarea SIIJ. Ulterior, USR PLUS a anunțat că a retras sprijinul politic pentru premierul Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel