Iulia Motoc, dorită la Curtea Constituțională
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
motoc
motoc

Un grup de inițiatori au postat pe Internet un mesaj prin care cer ca judecătorul Iulia Motoc să rămână în continuare la Curtea Constituțională până la finalul mandatului, în 2019.

rJudecătorul Ilia Motoc este dorită la Curtea Constituțională. Un grup de inițiatori au postat un mesaj pe Internet prin care cer ca demnitarul să renunțe la postul de la CEDO și să continue mandatul  la Curtea Constituțională până în 2019, informează realitatea TV.

În același document se mai arată că abandonarea poziției pe care o are la Curtea Constituționbală reprezintă un pericol pentru statul de drept  și independența Curții, precum și un preceent riscant.

Semnatarii petiției sunt de părere că "Se poate că intenția reală a autorilor acestei Ordonanțe de urgență să fi fost doar a o îndepărta pe doamna Motoc din funcția actuală de judecător CCR și de  a numi, via Senat" un alt judecător la CCR.

Lista cu cele trei propuneri, plus un judecător de rezervă pentru CEDO, așteaptă avizul comisiilor de specialitate din Parlament, după care va merge la Consiliul Europei unde se va decide cine va ocupa această funcție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel