Ciucă, după ce Von der Leyen a anunțat planul de economisire al UE: Este nevoie să luăm măsuri la nivel guvernamental pentru reducerea risipei
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ciucă, după ce Von der Leyen a anunțat planul de economisire al UE: Este nevoie să luăm măsuri la nivel guvernamental pentru reducerea risipei / Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Ciucă, după ce Von der Leyen a anunțat planul de economisire al UE: Este nevoie să luăm măsuri la nivel guvernamental pentru reducerea risipei / Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă spune că România va lua măsuri pentru reducerea risipei, după planul anunțat de Ursula von der Leyen.

Premierul Nicolae Ciucă susține că măsurile anunțate de către Ursula von der Leyen în Parlamentul European, pentru economisirea în energiei, vor fi luate în calcul și de către Guvernul României. Astfel, Ciucă spune că vor fi luate măsuri la nivel guvernamental, instituțional pentru reducerea risipei.

"Ieri am putut să ne bucurăm de cifrele pe care Banca Națională a României le-a furnizat în ceea ce privește valoarea investițiilor străine directe în economia României și procentul este unul cât se poate de semnificativ: 43.7% comparat cu anul trecut. În valoare nominală discutăm de 5,5 miliarde de euro. Sunt bani care se adaugă eforturilor care se întreprind la nivelul guvernului pentru a atrage cât mai mulți bani europeni.

Este singura noastră șansă în actuala situație de criză să putem să menținem echilibrul socio-economic și să putem, de ce nu, să ne propunem obiective de continuare a procesului de dezvoltare economică. Avem toate premisele să putem să închidem anul pe o creștere economică și să avem o perspectivă a construcției bugetului pentru anul viitor care să ne permită să continuăm politicile pe care noi ni le-am asumat.

Ciucă, după măsurile anunțate de Ursula von der Leyen:  Sunt măsuri pe care noi trebuie să le avem în vedere

De asemenea, sunt semnale și avem astăzi un mesaj transmis de președintele Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, legat de măsurile care se întreprind la nivelul Uniunii Europene, astfel încât să putem să gestionăm situația generată de criza gazelor și prețul energiei. Sunt măsuri pe care noi trebuie să le avem în vedere și să le coordonăm cu măsurile pe care le-am luat până în acest moment.

Putem să constatăm că măsurile luate în ordonanță sunt aliniate la intențiile pe care Comisia le-a prezentat și, desigur, pe care le vor concretiza într-o decizie, în viitorul apropiat. Ceea ce doresc să subliniez este că, așa cum am discutat în ședințele de guvern anterioare, dincolo de aceste măsuri, este nevoie să luăm măsuri la nivel guvernamental, instituțional pentru reducerea risipei. Au fost și sunt în continuare discuții pe măsuri concrete, măsuri pe care v-am rugat să le aveți în vedere la nivelul fiecărei instituții, astfel încât să putem să eficientizăm consumul de energie electrică și să reducem risipa", a spus Nicolae Ciucă în ședința Guvernului României.

Planul de economisire al UE. Ursula von der Leyen: "Un război al energiei. Trebuie să reducem consumul în orele de vârf". Banca Europeană a Hidrogenului, noua investiție a CE

Ursula von der Leyen a susținut astăzi cel de-al treilea discurs al său privind starea Uniunii. Acesta va fi urmat de o dezbatere, în plen, cu membrii Parlamentului European.

Ursula von der Leyen a prezentat impactul activităţii Comisiei din ultimul an şi planurile sale viitoare, în special în ceea ce priveşte solidaritatea UE cu Ucraina, sancţiunile împotriva Rusiei, măsurile de asigurare a aprovizionării cu energie a UE şi de reducere a dependenţei sale de combustibilii fosili ruşi, precum şi actualele creşteri ale preţurilor la energie. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel