Iubitul Sorinei Plăcintă, în incompatibilitate. Opoziția cere PDL să-i retragă sprijinul din CGMB
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
viorel-bucuras
viorel-bucuras

Prof. dr. Viorel Bucuraș, director medical la Spitalul CF2 și membru în CA al Spitalului Burghele, ar trebui să renunțe la una din funcții, sunt de părere membrii opoziției, care susțin că, atunci când s-a votat în Consiliul General al Municipiului București (CGMB) numirea iubitului Sorinei Plăcintă, consilierii nu știau că acesta este din Timișoara și că mai ocupă o funcție de conducere la alt spital.  Dacă nu renunță la una din funcții, sunt slabe șanse să fie demis de către Anca Boagiu sau să i se retragă sprijinul CGMB.

„Atâta timp cât doctorii pleacă în străinătate pentru că nu sunt bani pentru salarii decente sau nu sunt posturi la nivelul competențelor, nu mi se pare normal ca o persoană să ocupe două posturi de conducere în sistemul public, la două spitale, cel puțin teoretic, concurente. Este vorba despre o implicare politică în actul de management, așa cum ne-a obișnuit deja PDL.  Nu se pune în discuție competența sau abilitățile medicului, ci faptul că s-au lăcomit și l-au numit în conducerea a două instituții simultan”, a declarat pentru De Ce News deputatul PSD Nicolae Bănicioiu.

„Eu doar am prezentat propunerea grupului PDL. De ce apar acum discuții, atâta timp cât toți consilierii au votat favorabil și nu a existat nicio abținere?”, a declarat președintele ședinței CGMB din 13.04.2011, Călin Murg.

„PDL poate da vina și pe pisica bunicii, așa cum face de obicei. Consilierii nu știau decât că este vorba despre un profesor, nu că vine de la Timișoara sau că mai fusese numit în cadrul unui alt spital, coordonat de Anca Boagiu”, a comentat deputatul PSD Nicolae Bănicioiu, care ridică o nouă problemă legată de acest caz: „Nu cumva va trebui, la fel ca în cazul experților domnului Boc să plătim diurnă și cazare medicului Bucuraș? Bucureștiul are cel mai mare număr de medici și de experți care ar fi putut ocupa aceste funcții. Aștept măcar să renunțe la una din aceste funcții, întrucât nu o văd pe Anca Boagiu în stare să demită o persoană apropiată doamnei Plăcintă și nici Consiliul General în stare să-și retragă susținerea în Consiliul de Administrație de la Spitalul Burghele”.

Citește și:

Iubitul Sorinei Plăcintă, din Timișoara, este plasat de PDL, simultan, în conducerea a două spitale din București

Sorina Plăcintă s-a căsătorit în secret cu medicul Viorel Bucuraș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel