Data actualizării:
Data publicării:

Îți poți înlocui mașina cu o BICICLETĂ CARGO? Bicicletele electrice de marfă ar putea fi răspunsul pentru reducerea cheltuielilor, a traficului și a poluării

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Bicicleta Cargo de transport marfă
Bicicleta Cargo de transport marfă
Aceste biciclete de livrare ar putea transporta coletele către destinații din centrele orașelor cu 60% mai repede decât un autovehicul. Potrivit estimărilor recente, mai mult de jumătate din toate călătoriile de marfă în orașe ar putea fi efectuate cu bicicleta cargo. 

Îți poți înlocui mașina cu o bicicletă cargo?

Bicicletele electrice au început să fie din ce în ce mai prezente în viața de oraș, reprezentând o alternativă foarte viabila pentru transportul la și de la birou, sau chiar pentru acele momente când trebuie să ajungem rapid undeva și încercăm să evitam ambuteiajele din trafic.

Companiile nu sunt singurele care privesc aceste vehicule ca pe o modalitate de a reduce emisiile de carbon dar și ca o modalitate de a reduce cheltuielile de carburant, mai ales in contextul creșterii prețurilor la combustibili. Călătoriile personale scurte pentru cumpărături, luarea copiilor de la școală și efectuarea de comisioane se pot face, de asemenea, cu ușurință, fără a adăuga la problema traficului, potrivit Euronews.

Producătorul britanic de biciclete, Raleigh, tocmai a lansat o gamă de biciclete electrice de marfă care speră că vor încuraja oamenii din Marea Britanie să le folosească. Directorul general Lee Kidger spune că acestea pot fi folosite cu ușurință pentru a face călătorii în care altfel ai putea folosi mașina.

Având suficient spațiu pentru a transporta câțiva copii sau pentru o săptămână de cumpărături, să merg pe deal de la supermarket până la apartamentul meu ar fi ușor. Costul de încărcare a bateriei pentru o săptămână de călătorii este de asemenea de aproximativ 3 Ron.

Ce este de fapt bicicleta electrică și cu ce se diferențiază ea fața de o bicicletă clasică? 

În esență, bicicleta electrică dispune de un motor și de un acumulator care te ajută să pedalezi mai puțin și să depui mai puțin efort în anumite momente ale deplasării. 

Deși în mod clar nu sunt potrivite pentru toate situațiile, acestea ar putea deveni o alternativă la o a doua mașină de familie, mai ales pentru călătorii locale, în interiorul orașului.

 Experții au început să se uite la bicicletele electrice în mod special ca o modalitate de a ne ajuta să ne întoarcem la muncă fără a ne risca sănătatea și a crește mobilitatea noastră generală.

Cel mai mare impact, au descoperit ei, ar putea fi găsit de fapt în acele zone fără legături bune de transport public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel