Data publicării:

Îți place să decorezi casa cu o lună înainte de Crăciun? Ești mai fericit! O spun psihologii

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Nu vă dăm reţeta fericirii, însă, dacă veţi începe mai devreme să intraţi în spiritul Crăciunului și să vă pregătiți casa de sărbătoare, s-ar putea să fiţi ceva mai relaxaţi și să aveți o stare de bine prelungită!

Psihologii susţin că cei care îşi decorează casele mai devreme reuşesc să treacă mai uşor peste probleme. Şi asta pentru că aproape magic, luminiţele de sărbători, casele pline de ghirlandele colorate şi figurinele atârnate la ferestre ne induc o stare de bine.

Chiar și un studiu a arătat că oamenii care încep să decoreze pentru Crăciun mai devreme sunt mai fericiți , scrie independent.co.uk. Acest lucru se datorează faptului că decorarea timpurie a casei sau a spațiului de lucru poate crea o atmosferă plină de bucurie și anticipare, aducând aminte oamenilor de momentele fericite din copilărie și de tradițiile legate de sărbătoare. Studiul arată că cei care iubesc Crăciunul reuşesc să îşi controleze mai bine emoţiile negative. Cel puţin în această perioadă. Amintirea copilăriei, a bunicilor şi a unui timp fără griji din trecut, ne liniştesc, mai spun psihologii.

De asemenea, procesul de decorare în sine poate fi o activitate plină de satisfacție și creativitate, care poate contribui la creșterea stării de bine. Este important de menționat că nu este vorba doar de momentul când decorațiile de Crăciun sunt expuse, ci și de întreaga experiență a pregătirii pentru sărbătoare.

Totuşi, sunt și voci care consideră că aceasta euforie prematură de Crăciun este legată mai degrabă de febra cumpărăturilor şi de dorinţa comercianţilor de a-şi creşte vânzările.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel