Îți mângâi pisica pe burtă? Nu mai face asta! Oamenii de știință spun că este o capcană
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Îți mângâi pisica pe burtă? Nu mai face asta! Oamenii de știință spun că este o capcană / Foto: Pixabay
Îți mângâi pisica pe burtă? Nu mai face asta! Oamenii de știință spun că este o capcană / Foto: Pixabay
Află în articol de pisicile își arată burta și dacă ai voie să o mângâi.

Atunci când pisicile își arată burta, mulți proprietari ai acestor animale de companie, desigur, vor să o mângâie. Dar de ce pisicile își arată, de fapt, burta oamenilor? Și, le place să fie mângâiate? În acest articol afli răspunsurile la aceste întrebări.

Ei bine, se întâmplă ca o pisică să stea întinsă lângă tine și să nu facă nimic, dar apoi să se întoarcă brusc pe spate și să-și arate burta. În acest moment, cel mai probabil, proprietarii de animale de companie pot avea dorința de a o mângâia, dar oamenii de știință cred că aceasta este o capcană și nu ar trebui sp faceți acest lucru, scrie Focus.ua.

Studiile arată că pisicile adoră să fie mângâiate în diferite locuri, dar dacă încerci să mângâi o pisică pe burtă, poți avea de a face cu o respingere serioasă. O pisică își poate întinde ghearele și zgâria o persoană sau își poate folosi dinții pentru a mușca.

Deci, de ce pisicile au o astfel de reacție? Cel mai important lucru de înțeles, spun oamenii de știință, este că burta pisicii este un loc delicat și foarte vulnerabil. La doar câțiva milimetri sub pielea animalului se află multe organe interne vitale. Deci, daunele aduse oricăruia dintre ele pot fi potențial mortale pentru animalele de companie. De aceea pisicile au atât de mare grijă de burta lor.

De ce pisicile se întorc cu burta în sus dacă nu vor să fie mângâiate

Studiile arată că există unele pisici, dar foarte puține, cărora le place să li se mângâie burta. În acest sens, pisicile sunt semnificativ diferite de câini, care se bucură de acest proces. Prin urmare, pisicile, chiar și atunci când dorm, își ascund întotdeauna burtica.

De ce, atunci, pisicile își arată uneori burta oamenilor? Potrivit oamenilor de știință, aceste animale de companie fac uneori acest lucru numai în prezența unei persoane pe care o cunosc bine. Dar asta nu înseamnă că o astfel de acțiune este un fel de îndemn pentru ca oamenii să înceapă să o mângâie. De fapt, felinele astfel nivelul de încredere într-o persoană.

Oamenii de știință spun că, chiar dacă aveți o dorință irezistibilă de a mângâia o pisică pe burtică, nu ar trebui să faceți acest lucru în niciun caz. Totuși, uneori, animalele de companie vă pot permite să le atingeți în această zonă a corpului. Dar, în acest caz, trebuie să monitorizați cu atenție animalul și comportamentul său în acest moment. În special, experții cred că mângâierea burticii unei pisici este posibilă numai dacă pisica stă întinsă pe o parte. Dar animalul nu vă va permite să faceți acest lucru mult timp.

Dacă pisica începe să simtă disconfort, își va zvâcni coada și se va uita la mână. În acest moment, trebuie să opriți orice mângâiere. În caz contrar, vă poate zgâria sau mușca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel