Data publicării:

Italia se pregătește să-și ia rămas bun de la Berlusconi cu o înmormântare fastuoasă

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Italia se pregătește să-și ia rămas bun de la fostul premier Silvio Berlusconi, un miliardar predispus la scandal, care a dominat politica, afacerile și lumea fotbalului din țară timp de cel puțin trei decenii.  

Berlusconi a murit luni, la vârsta de 86 de ani, la trei zile după ce a fost reprimit la spitalul San Raffaele din Milano și la două luni după ce s-a dezvăluit că suferea de multă vreme de leucemie.

„Italia fără Berlusconi”, scria pe prima pagină a celui mai mare ziar din țară, Corriere della Sera, care a dedicat peste 30 de pagini pentru acest subiect.

Nu a fost dată nicio cauză oficială a morții, dar Corriere, care a dat vestea decesului lui Berlusconi, a spus că acesta a murit de leucemie, cu o deteriorare bruscă a stării sale de sănătate, peste noaptea de luni.

Pe lângă faptul că a fost prim-ministru al Italiei de patru ori, Berlusconi a deținut un imperiu de afaceri, inclusiv grupul media MFE (MFEB.MI) și cluburile de fotbal AC Milan din 1986-2017 și AC Monza din 2018.

Corriere a spus că Berlusconi a fost suficient de bine pentru a urmări la televizor finala de fotbal a Ligii Campionilor de sâmbătă dintre Inter Milano și Manchester City. Premierul Giorgia Meloni a declarat luni într-un interviu TV că a vorbit „pe larg” cu el în acea zi.

Familia și prietenii apropiați își aduc omagiul la vila lui, înaintea funeraliilor de stat de miercuri, la catedrala din Milano, care ar putea atrage zeci de mii de oameni.

Zi de doliu național în Italia, după moartea lui Silvio Berlusconi

Funeraliile de stat ale fostului premier italian Silvio Berlusconi vor avea loc miercuri, 14 iunie, la catedrala din Milano, a anunţat dioceza din oraşul din nordul Italiei, transmite Agerpres, citând  AFP. Tot miercuri va fi zi de doliu în Italia.

"Funeraliile de stat al lui Silvio Berlusconi, decedat astăzi dimineaţă la 86 de ani la spitalul San Raffaele din Milano, se vor desfăşura miercuri la Domul din Milano", maiestuoasa catedrală din capitala lombardă, potrivit unui comunicat postat pe site-ul diocezei.

Slujba va fi oficiată de arhiepiscopul milanez Mario Delpini. Secretarul Consiliului de miniştri italian Alfredo Mantovano a declarat o zi de doliu naţional ce va coincide cu funeraliile de stat al fostului premier prevăzute pentru miercuri, a anunțat agenţia ANSA.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel