Italia repatriază în masă deţinuţii români: "Vom emite o circulară să poată fi transferaţi fără acordul prealabil"
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)
Italia ia măsuri drastice, în criza care afectează închisorile din peninsulă, și repatriază în masă deţinuţii români "fără acordul prealabil".

Criza care afectează închisorile din Italia determină guvernul să ia măsuri drastice pentru a evita colapsul. Secretarul de stat de la Justiţie Andrea Delmastro a subliniat că supraaglomerarea ar putea fi eliminată rezolvând direct problema dependenţei de droguri. Nu numai atât: există o opţiune în curs de a acţiona în privinţa repatrierii deţinuţilor străini, fără a mai considera un obstacol lipsa consimţământului prealabil.

Planul guvernului italian privind închisorile

Secretarul de stat pentru Justiţie, vorbind cu jurnaliştii la finalul vizitei sale la închisoarea genoveză din Marassi, a atras atenţia că, graţie tratatelor bilaterale, este deja posibil să se procedeze în această direcţie cu România şi Albania . "Vom emite o circulară pentru ca toţi deţinuţii albanezi şi români să poată fi transferaţi în închisorile din ţările lor de origine fără acordul prealabil", a anunţat el, citat de Il Giornale, scrie Rador, citând gazetaromaneasca.com.

"În acest sens, lucrăm şi cu alte ţări, întotdeauna cu intenţia de a obţine posibilitatea transferului deţinutului fără acordul prealabil". Mai mult, Delmastro, referindu-se la prezenţa a 15.000 de deţinuţi străini în închisorile italiene care costă 137 de euro pe zi, a luat o poziţie foarte clară: " În orice caz, au încălcat pactul de cetăţenie şi nu mai trebuie să atârne greu pe buzunarele italienilor contribuabili".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel