Urmărește emisiunea live
Italia: Măsuri dure pentru 16 gardieni care au comentat moartea unui român
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Măsuri dure pentru gardienii italieni care au făcut comentarii cu caracter rasist pe pagina de Facebook a Alianţei Sindicatelor Poliţiei Penitenciare ca reacție la decesul unui deținut român. 

Santi Consolo, directorul Administrației penitenciarelor din Italia, a semnat ordine care prevăd suspendarea din serviciu și cercetarea disciplinară a 16 agenți ai poliției penitenciare, după ce o serie de comentarii controversate, gen "un român mai puțin",  sau "Unul mai puţin care primeşte mâncare de la stat", au apărut pe pagina de Facebook a Alianţei Sindicatelor Poliţiei Penitenciare (ALSIPPE), scrie ilgiornale.it., potrivit hotnews.ro.

"Am discutat cu responsabilii sindicatelor penitenciarelor pentru a se distanța de aceste comportamente limitate la o singură închisoare. Poliția penitenciarelor este șocată de ce s-a întâmplat", a declarat Consolo.

O poziție tranșantă a venit și din partea ministrului italian al Justiției, Andrea Orlando, acesta catalogând comentariile apărute drept "intolerabile", într-o postare pe Facebook: "În mod evident, este vorba de fapte intolerabile".

Sindicatul penitenciarelor (Alsippe) a condamnat și a șters comentariile postate pe propria pagină de Facebook după moartea deținutului roman.

Cazul a stârnit reacții în Italia, iar Administrația Penitenciarelor (DAP) a declanșat o anchetă internă privind comentariile postate pe contul de Facebook al Alianței Sindicatelor Poliției Penitenciare (ALSIPPE).

Un deținut român s-a spânzurat în Italia. Gardian: Un român mai puțin. Alții să urmeze exemplul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel