Data actualizării:
Data publicării:

Italia apreciază atitudinea Franței și critică Germania în privința migranților

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik @Jyoti01
Foto cu rol ilustrativ: Freepik @Jyoti01
Italia se confruntă cu un număr masiv de migranți ilegali și cere sprijinul Uniunii Europene.

Antonio Tajani, ministerul italian al Afacerilor Externe, afirmă că problema migrației în Europa trebuie rezolvată la comun, de toate țările UE, exprimându-și în același timp aprecierea cu privire la ”solidaritatea” franceză în această privință și criticând Germania, pe care o acuză că finanțează ONG-uri care ajută migrația, notează AFP, scrie Agerpres.

”Trebuie să facem faţă împreună problemelor, care sunt europene. Italia a apreciat în mod deosebit comentariile preşedintelui Macron cu privire la colaborarea în domeniul imigraţiei”, a afirmat Antonio Tajani primit luni la Paris de omoloaga sa franceză, Catherine Colonna.

2. FOTO: Capt... (italia--apreciaza-atitudinea-frantei-si-critica-germania-in-privinta-migrantilor_12397000.jpg)FOTO: Captura video Ministerul Afacerilor Externe

Altfel, Emmanuel Macron a insistat săptămâna trecută asupra ”datoriei de solidaritate europeană” faţă de Roma, confruntată cu sosiri masive de migranţi.

Numărul sosirilor în Italia cu bărci de pe malurile Africii de Nord a crescut, cu peste 130.000 de migranţi înregistraţi în acest an, faţă de 70.000 pentru aceeaşi perioadă din 2022.

”În ceea ce priveşte Germania, voi fi joi la Berlin” şi ”aştept explicaţii din partea guvernului german”, a continuat Antonio Tajani.

Afirmațiile cu privire la Germania au fost făcute în contextul în care, premierul italian, Giorgia Meloni, i-a scris sâmbătă cancelarului Olaf Scholz pentru a se plânge de finanţarea de către Germania a organizaţiilor caritabile care ajută migranţii ilegali din ţara ei.

”Avem nevoie de o mai mare cooperare”

Cei doi miniştri de externe au insistat asupra necesităţii unui răspuns ”european” la problema migraţiei.

”Avem nevoie de o mai mare cooperare din partea ţărilor de origine, a ţărilor de tranzit, care trebuie să îşi asume angajamente, să respecte ajutorul nostru”, a mai declarat Catherine Colonna.

În numai trei zile, la începutul lunii septembrie, la Lamepdusa au sosit 8.500 de persoane, motiv pentru care Roma a cerut Uniunii Europene să facă mai mult pentru a ajuta la reducerea presiunii.

De altfel, Antonio Tajani susține că nu este vorba de a combate migrația, ”ci despre lupta împotriva criminalilor care exploatează disperarea acestor oameni”.

Citește și: Polonia introduce controale la frontiera slovacă pentru a preveni imigraţia ilegală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel