Urmărește emisiunea live
Genova, pod prăbușit. Familiile afectate, despăgubite cu milioane de euro
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Consiliul de administraţie al Autostrade per l'Italia, societatea care administrează podul prăbuşit acum o săptămână la Genova, a confirmat marţi că 500 milioane de euro sunt deja disponibili ca ajutoare pentru acest oraş.

'În aşteptarea rezultatelor verificărilor în curs, consiliul şi-a însuşit o primă listă de iniţative, de o valoare estimată preliminar la 500 milioane de euro din fonduri proprii, deja anunţată în conferinţa de presă susţinută sâmbătă la Genova', se menţionează într-un comunicat publicat marţi. 'Făcând totalul, ajungem rapid la o jumătate de miliard de euro (...). Sunt fonduri ce vor fi disponibile începând de luni', a afirmat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Giovanni Castellucci, directorul general al operatorului privat Autostrade per l'Italia, ameninţat de guvern cu revocarea licenţei.

Bani pentru familiile afectate 

Această sumă include un fond de 'milioane de euro' pentru familiile celor 43 de persoane decedate, un alt fond de 'zeci de milioane de euro' gestionat de administraţia locală pentru relocarea rezidenţilor imobilelor de sub viaduct, precum şi costurile construirii unui nou pod, a precizat Castelluci. Comunicatul de marţi al consiliului de administraţie nu intră în detalii în ce priveşte repartizarea celor 500 milioane de euro, dar confirmă termenele pentru construirea unui nou pod - opt luni după obţinerea unui acord oficial - şi eliminarea taxelor de autostradă în zona Genovei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel