Istvan Kovacs, perfect în semifinala UCL Manchester City - Real Madrid: Lecţie de arbitraj
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Arbitrul român Istvan Kovacs a fost lăudat după semifinala Ligii Campionilor dintre Manchester City şi Real Madrid. 

Acesta a gestionat perfect mai multe momente dificile, lucru care i-a atras simpatia analiştilor. Unul dintre aceste momente a fost chiar cearta cu antrenorul Pep Guardiola, care a fost gestionată cu mult calm. Guardiola i-a reproşat românului un out dictat eronat. Kovacs i-a arătat antrenorului cartonaşul galben, dar apoi a stat de vorbă cu el până l-a calmat, fără să îl elimine, în ciuda tonului ridicat pe care vorbea antrenorul spaniol. 

"Mi-am cerut scuze arbitrului, a fost doar emoția partidei. Pentru mine, a fost aut în favoarea lui City, dar el a decis altfel. Am reacționat sub impulsul emoției și i-am cerut scuze", a spus Pep Guardiola la final, citat de Digisport.ro.

Un alt moment greu a fost la golul patru marcat de City. Asta pentru că, înainte ca Bernardo Silva să şuteze spre poarta lui Courtois, Oleksandr Zinchenko fusese faultat la marginea careului de Toni Kroos. Deşi a avut intenţia să fluiere fault şi să oprească jocul, Kovacs a lăsat avantaj, iar faza a dus la golul marcat de Manchester City. 

"Avantaj genial lăsat de arbitrul Istvan Kovacs. Zinchenko a fost faultat de Kroos, dar jocul a continuat", a scris în timpul meciului Phil McNulty, jurnalist BBC, conform GSP.

Iar, în final, românul a acordat corect penalty pentru Real Madrid după un henţ clar în careul englezilor. În plus, nici nu a fost nevoie de consultarea VAR. 

"Așa trebuie să conduci o semifinală de Liga Campionilor între două dintre cele mai bune echipe din lume. Lecție de arbitraj din partea lui Istvan Kovacs", a spus şi Jeffery Buter, fost antrenor la juniorii Romei. 

Gigi Becali i-a cerut scuze lui Istvan Kovacs 

După meciul câştigat de FCSB cu CFR Cluj, Gigi Becali i-a cerut scuze arbitrului Istvan Kovacs. 

"Vreau să-mi cer iertare! Îi cer iertare lui Kovacs, este un arbitru mare! Era mare, dar acum a demonstrat că este și corect. A șters toate suspiciunile de pe umerii lui. Era un meci esențial pentru viitorul lui, care va fi strălucit. Viitorul lui în România. Nu mai poate spune nimeni că nu e drept. A demonstrat asta aseară. Toți avem păcate, dar trebuie să scăpăm de haina veche.

Chiar dacă, pentru mine, a avut păcate, el le-a șters pe toate. Demn, corect, foarte vigilent, foarte profesionist. De aseară, orice ar face, eu nu mai scot o vorbuliță. A dat examenul de doctorat. E doctor în fața mea Kovacs, nu mai scot nicio vorbă. Boateng a meritat un galben. Și Crețu a făcut un fault, dar a dat invers. Nici el nu e Dumnezeu să le vadă pe toate, e corect și drept.", a declarat Gigi Becali, la Pro Arena, potrivit Digi Sport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel