Istoricul Marius Oprea îl dă în judecată pe Tismăneanu după acuzații de antisemitism
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tismaneanu
tismaneanu
Istoricul Marius Oprea anunță că îl va acționa în judecată pe profesorul Vladimir Tismăneanu după ce acesta l-a acuzat de antisemitism.

Tismăneanu a intrat recent într-o altercație cu Oprea, după ce a scris recent un articol în care vorbește despre "prăbușirea morală" a istoricului. La rândul său, Oprea îl acuză pe politolog pentru moștenirea lăsată la IICCMER..

"În ceea ce priveşte conflictul mai vechi pe care îl are cu Vladimir Tismăneanu, Marius Oprea va apela, în cele din urmă, la justiţie. "După ce preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Octav Bjoza (n.r. - preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici), eu i-am luat apărarea lui Bjoza deoarece a fost acuzat că a împărtăşit idealurile Mişcării Legionare. În consecinţă, mi-am «luat-o» de la Tismăneanu, care m-a făcut antisemit. O să-l dau în judecată pe Tismăneanu, pregătesc deja plângerea penală. Antisemit este o acuzaţie prea grea ca să o trec cu vederea. Dacă mă făcea hoţ, bandit, ticălos, beţiv, mincinos, orice, aia era. Îl făceam şi eu pe el! Pentru aşa ceva, nu te apuci de un proces. Dar a fi considerat antisemit şi a nu răspunde acestei acuzaţii este autoincriminare", a declarat Marius Oprea pentru ziarulring.ro.

"Acuzaţia lui Vladimir Tismăneanu este gravă şi va trebui să o probeze", a adăugat Marius Oprea.

Ciuvică, revoltat de atacul unui "băsist transatlantic": ce spune despre scrisoarea lui Emil Constantinescu pentru Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel