Data actualizării:
Data publicării:

Istoricul Florin Țurcanu, la #Rezist. Totul despre Franța și spectacolul fabulos de la deschiderea JO 2024 Paris

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Istoricul Florin Țurcanu este invitat la #Rezist.

Emisiunea #Rezist cu Oana Stănciulescu va fi live luni, 29 iulie, de la ora 13.00. Invitatul ei este Florin Țurcanu, istoric, profesor la Universitatea București.

Youtube video image

Printre subiectele abordate se numără:

Spectacol fabulos la deschiderea JO 2024 Paris


Franța, o țară divizată politic


Franța, problemele actuale și viitorul Europei


Centenarul Institului Francez din România.

Emisiunea se difuzată pe DC News, DC News TV și Stiridiaspora.ro - Facebook și Youtube.

Activitatea lui Florin Țurcanu

Florin Țurcanu a absolvit Facultatea de Istorie a Universității din București și deține o diplomă de studii aprofundate (DEA) de la EHESS din Paris. Din anul 2004 este conferențiar la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, iar din 2008 este profesor în cadrul acestei facultăți. Domeniile sale de interes şi cercetare sunt: intelectualii şi politica în Europa secolului XX; cultură, politică şi politici culturale în Europa secolului XX; ideologii şi regimuri politice totalitare; ideologii naţionaliste în Europa.

Florin Țurcanu a fost profesor asociat sau profesor invitat la numeroase instituții de învățământ din Franța, printre care Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Ecole Normale Supérieure, Maison des Sciences de l’Homme, Université de Bourgogne. A publicat articole și studii în reviste academice și volume colective din România, Franța, Italia, Canada, Olanda. În 2003 a publicat la Editions La Decouverte din Paris biografia „Mircea Eliade. Le prisonnier de l’histoire”, apărută și în limba română la editura Humanitas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel