Istoricul Filip Iorga, după moartea Prințului Philip: Familia Regală a Marii Britanii se îndreaptă spre o nouă epocă
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 09 apr 2021, 14:46
WhatsApp
Foto: Instagram
Istoricul Filip Iorga a comentat moartea Prințului Philip al Marii Britanii.

Într-o intervenție la Antena 3, istoricul Filip Iorga a vorbit despre moartea Prințului Philip al Marii Britanii și despre urmările pe care decesul său le va avea asupra Familiei Regale:

„Dumnezeu să-l odihnească. Însuși statul social al Prințului Philip îl obliga la o discreție. Știm bine că soția unui rege, în Marea Britanie, este regină, dar soțul unei regine nu este rege, e doar un prinț consort și acest statut îl obliga la discreție și la a fi în plan secund. A fost o personalitate puternică și a reușit să transforme acest rol secund într-o poziție foarte importantă pentru familia lui, pentru Marea Britanie și pentru poziția Marii Britanii în lume. A fost unul dintre chipurile care a reprezentat Marea Britanie timp de atâtea decenii, a fost un personaj important și pentru România, deoarece era înrudit cu Regele Mihai, erau veri și a fost o legătură a țării noastre cu lumea liberă, lumea anglo-saxonă.

Dincolo de statutul său social, mai reprezenta și altceva. Nu vom mai găsi astfel de personalități în familiile regale, precum Regele Mihai, precum Prințul Philip. Avea un aluat special, avea o educație specială, o rigoare și foarte mult umor, dar un umor care, sincer, cam deranja platitudinile și banalitatea epocii noastre politic-corecte. Era un umor care țintea la adevăr. Deși a avut și o copilărie grea, a suferit foarte mult și din cauza bolii mamei lui, și din cauza rupturii față de familie, și din cauza diferitelor intrigi, a știut întotdeauna să fie acea stâncă pe care Regina Elisabeta s-a bazat“,a precizat istoricul.

O lovitură puternică pentru regina Elisabeta, a rămas singură

„Se spun că Prințesa Elisabeta era încă copilă când l-a văzut prima dată și, probabil, a fost dragoste la prima vedere. A fost și o căsătorie care a fost în acord cu regulile regale, dinastice, deoarece era un partener pe măsură, cumva s-au împăcat și au legat iubirea cu datoria. E foarte important, fiindcă regalitatea și aristocrația înseamnă în primul rând datorie. O viață de slujire, de servire a Marii Britanii și a rolului Familiei Regale în lume. E o lovitură foarte grea pentru Regina Elisabeta, rămâne singură în generația ei. Și pentru Prințul Charles cred că e un moment greu. Cred că și Familia Regală a Marii Britanii se îndreaptă spre o nouă epocă și e de urmărit cum vor reuși să meargă mai departe și cât din exemplul Prințului Philip va fi preluat și dus mai departe“, a conchis istoricul Filip Iorga.

G Ad:

VEZI ȘI  -  Prințul Philip, Duce de Edinburgh, a murit. Era soţul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro