Data publicării:

Istoricul care a prezis corect aproape toți câștigătorii alegerilor prezidențiale din SUA după 1984 a spus și cine va câștiga în 2024

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Allan Lichtman, istoric, a prezis corect aproape fiecare rezultat al alegerilor prezidențiale din 1984 până în prezent.

Allan Lichtman, un istoric și un analist electoral care a prezis corect aproape fiecare cursă prezidențială din 1984, a dezvoltat o formulă care este folosită pentru a face predicții despre viitoarele alegeri prezidențiale. În majoritatea cazurilor, aceasta s-a dovedit a fi corectă, scrie Fox News.

„Cheile Casei Albe” - formula lui Lichtman - constă în 13 întrebări adevărate sau false, despre care el crede că stabilesc un indiciu puternic despre cine va fi câștigător la alegerile din acest an. Fiecare întrebare este privitoare la cei doi candidați. Dacă este „adevărată” candidatul primește o „cheie”, iar dacă „falsă”, celălalt primește un punct.

Până acum, Biden deține cinci „chei”, în timp ce Trump a reușit să obțină doar trei, a dezvăluit Lichtman pentru MarketWatch. Mai rămân astfel cinci chei de câștigat prin care, dacă le obține, fostul președinte Trump și-ar putea asigura un avantaj înainte de noiembrie.

Potrivit Universității Americane, unde Lichtman predă, „cheile” sunt următoarele: mandat de partid, concurs, mandat, alt candidat, economie pe termen scurt, economie pe termen lung, schimbare de politică, tulburări sociale, scandal, eșec străin/militar, succes străin/militar, carisma președintelui în funcție și carisma contracandidatului.

Postul lui Biden îi acordă un punct automat, cel al numărului cheie 3.

Democratului i s-au oferit, de asemenea, „chei” deoarece „creșterea economică reală pe cap de locuitor în timpul mandatului a fost egală sau depășită de creșterea medie în timpul celor două mandate precedente”, precum și pentru implementarea schimbărilor de politică în timpul președinției sale.

Cu toate acestea, Trump și-a asigurat cheia numărul unu, care este acordată oricărui partid politic ce deține majoritatea în Camera Reprezentanților.

Cu un Biden care are o lipsă de carismă, Lichtman i-a oferit lui Trump a 12-a cheie. Posibil, acesta va primi și un punct dacă Biden nu reușește să aibă „un succes major în afaceri externe sau militare”.

Lichtman a prezis corect că Trump va câștiga alegerile din 2016 și, ulterior, că Biden va câștiga alegerile prezidențiale din 2020 împotriva lui Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel