Istoric renumit cere ajutorul după un caz atroce împotriva animalelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Istoricul Marius Oprea cere ajutorul pentru un porumbel pe care l-a găsit într-o situație jalnică.

"Apel pentru Costache

Acum doua seri cind m-am intors din Brasov, de la festivalul de poezie dedicat lui Alexandru Musina, am gasit cu Cristina, in casa scarilor din Bucuresti, unde stam, un porumbel. Nu a fugit si nu a zburat pentru ca nu putea. Este murdar, penele ii sunt lipite si foarte grase. Parca a cazut intr-o balta cu lipici. Maninca, deci nu e bolnav. Nu musca si a stat cuminte cind i-am facut dus cu un sampon pentru copii, care insa nu a rezolvat mare lucru. (foto 1, 2)

Am incercat sa ii curat penele cu discuri demachiante si acetona, dar grasimea aceea uniforma care i-a imbibat penele nu se ia. Parca are o platosa. Acum l-am pus intr-un cos la mine in camera, unde sta cuminte si atipeste din cind in cind. (foto 3)

Ma duc sa ii cumpar niste griu. Are cineva un sfat, cum il pot curata? Deocamandata l-am botezat Costache.
Mi-am adus aminte cum am gasit, cind eram in liceu, o vrabie cazuta intr-o balta cu motorina, pe care am curatat-o cu acetona, pana cu pana timp de trei zile; aveam in camera vrabia, un peste intr-un borcan si o pisica, dar ne-am impacat. Vrabia ma musca uneori, la inceput. Dupa o saptamina zbura prin camera, pe distante mici, apoi si-a luat intr-o buna zi inima in cioc si a iesit pe geamul intodeauna deschis. Dar acetona nu functioneaza la uleiul sau ce o fi fost aruncat pe Costache.

Astept ajutorul vostru.
De fapt nu eu. Costache", a scris Marius Oprea pe Facebook.

Dacă știți cum să îl ajutați pe Costache, vă rugăm să ne scrieți în comentarii.

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel