Data publicării:

Israelul va participa la Eurovision 2024, după ce melodia sa a fost modificată și validată de organizatorii concursului

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @Tatiana Korshunova
FOTO: Freepik @Tatiana Korshunova
Melodia cu care s-a înscris Israelul în concursul Eurovision 2024 a fost validată de organizatori, după modificarea versurilor.

Melodia prezentată de Israel pentru concursul Eurovision 2024 a fost validată, după ce versurile au fost modificate, astfel încât să mesajul acesteia să nu fie perceput ca un manifest politic, a anunțat Radioteleviziunea de stat israeliană (KAN), notează AFP.

”EBU, Uniunea Europeană de Radio-televiziune, a informat astăzi Radioteleviziunea de stat israeliană KAN că melodia +Hurricane+, interpretată de Eden Golan, a fost aprobată și că Israelul va participa la concursul Eurovision așa cum a fost planificat”, a spus KAN într-un comunicat.

”Decizia a fost luată de comisia de supraveghere a concursului Eurovision, după ce a discutat despre versurile cântecului (...) și după ce a ascultat interpretarea acestuia”, a adăugat grupul de public care va prezenta piesa în cadrul unei emisiuni speciale duminică.

După ce inițial a amenințat că se va retrage în cazul în care piesa sa nu este acceptată așa cum este, KAN a spus la sfârșitul săptămânii trecute că va cere ”adaptarea textelor”.

”October Rain”, trimitere directă spre atacul Hamas din 7 octombrie

”October Rain”, cântecul ales inițial de Israel, nu menționează în mod explicit sângerosul atac terorist comis de Hamas pe 7 octombrie în sudul Israelului, însă potrivit companiilor mass-media și observatorilor israelieni, versurile sale nu lasă loc niciunei îndoieli.

”Dansând în furtună/ Nu avem nimic de ascuns/ Du-mă acasă/ și lasă lumea în urmă/ și îți promit că asta nu se va mai întâmpla niciodată/ Sunt încă ud de la ploaia din octombrie/ Ploaie de octombrie” - spune o strofă a acestui cântec.

Noua piesă ”Hurricane”, ale cărei versuri nu au fost comunicate, reia muzica lui ”October Rain”, potrivit KAN.

Cântăreața israeliană de origine rusă Eden Golan, în vârstă de 20 de ani, va reprezenta Israelul la concursul Eurovision, care se va desfășura în acest an în orașul Malmo din Suedia.

Se cere excluderea Israelului de la Eurovison 2024

Astfel, mai multe țări au cerut excluderea Israelului de la Eurovision 2024 pentru a protesta față de bilanțul războiului din Fâșia Gaza, declanșat pe 7 octombrie după atacul terorist comis de Hamas pe teritoriul israelian, care a dus la uciderea a 1.160 de oameni, potrivit unui bilanț întocmit de AFP pe baza datelor oficiale israeliene.

Operațiunile militare israeliene desfășurate în semn de represalii pe teritoriul palestinian au făcut până în prezent 30.800 de morți, conform Ministerului Sănătății al Hamas.

Israelul a devenit în 1973 prima țară non-europeană care a fost autorizată să participe la Eurovision, concurs pe care l-a câștigat de patru ori, inclusiv prin intermediul cântăreței transgen Dana International, în 1998, scrie Agerpres.

Citește și: Doi miniștri belgieni vor descalificarea Israelului de la Eurovision dacă bombardarea Fâșiei Gaza continuă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel