Israelul și-a dat acordul ca armele de producție proprie să poată fi trimise Ucrainei
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube  RAFAEL Advanced Defense Systems
Sursa Foto YouTube RAFAEL Advanced Defense Systems
Israelul a acordat membrilor NATO permisiunea de a furniza Ucrainei arme care conțin componente israeliene. În special, acest permis este destinat Regatului Unit. De asemenea, permisiunea implică și furnizarea pieselor fabricate de Israel pentru controlul incendiilor și sisteme electro-optice.

Potrivit publicației ucrainene Mil-in.ua, Israelul, sub presiunea Statelor Unite, a fost de acord să finanțeze achiziția de ”materiale strategice” în valoare de milioane de dolari pentru operațiunile militare ucrainene.

Jurnaliştii au fost informaţi de surse diplomatice occidentale că cele mai înalte autorităţi politice şi de securitate din Ierusalim au ajuns la acord în urma unei cereri din partea administraţiei Biden ca Israelul să ofere Kievului mai mult decât ajutor umanitar.

Potrivit surselor jurnaliste în contact cu jurnalistul Yossi Melman, materialele au fost transmise prin intermediul uneia dintre țările NATO furnizoare de arme Ucrainei.

Principalele tipuri de produse militare pe care Israelul le vinde altor țări au fost considerate de mult timp vehicule aeriene fără pilot de recunoaștere. Potrivit Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace din Stockholm, în perioada 1985-2014, 60,7% din toate UAV-urile exportate din lume au fost produse în Israel. De asemenea, pe piața mondială a armamentului sunt bine cunoscute diverse sisteme de luptă fabricate în Israel, inclusiv module controlate de la distanță, radare și senzori. În plus, Israelul modernizează aviația sovietică și vehiculele blindate.

Serviciile de îmbunătățire și întreținere a echipamentelor militare israeliene sunt la mare căutare, munițiile și echipamentele israeliene pentru pozițiile de tragere sunt, de asemenea, solicitate, radarele israeliene și diverse sisteme radar, sistemele de observare și optice sunt foarte populare în întreaga lume.

Cumpărătorii de arme israeliene sunt diferite țări din Asia, de exemplu, India și țări din regiunea Asia-Pacific, țări din Europa, America de Nord, America Latină și Africa.

Una dintre cele mai populare arme este Complexul Israelian SPIKE. Face parte din familia de ATGM Rafael din Israel, care include un Spike-SR ușor cu o rază de acțiune de până la 1500 m, un Spike-MR cu o rază de acțiune de până la 2500 m, un Spike-ER cu o rază de acțiune de până la 8000 m. m și Spike-NLOS cu o rază de acțiune de până la 25 km. SPIKE este unul dintre cele mai de succes exporturi militare ale Israelului.

Începând cu 2022, peste 30.000 de rachete SPIKE au fost vândute în întreaga lume și aproximativ 5.000 au fost folosite. Complexul a fost adoptat de 14 țări din blocul NATO, iar producția sa este localizată în mai multe țări ale alianței care sunt aliate ale Ucrainei.

Dronele israeliene nu sunt mai puțin frecvente. Israelul exportă anual o mulțime de UAV-uri, de exemplu, Orbiter 2M și Aerostar de recunoaștere, precum și Hermes 450 și Heron-1 percuție. Unul dintre cele mai cunoscute sisteme de lovitură fără pilot a fost dronele kamikaze israeliene IAI Harop. Ei pot lovi la adâncime strategică în spatele inamicului la o rază de până la 1000 km.

De asemenea, companiile israeliene de apărare și-au furnizat în mod repetat componentele pentru modernizare sau modernizate independent avioane militare sovietice și vehicule blindate, în special tancuri Т-72. În special, compania israeliană Elbit a devenit faimoasă pentru modernizarea MiG-29 și MiG-21 sovietice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel