Data publicării:

Israelul răspunde la propaganda teroriștilor. Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului: Suntem foarte hotărâți să distrugem Hamas

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Arye Shalicar, Purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a vorbit despre situația din Israel susținând că vor face tot posibilul să distrugă Hamasul. 

„Jihadul Islamic neagă responsabilitatea pentru lovitura cu rachetă asupra spitalului și spune că forțele armatei israeliene fabrică dovezi în acest sens. Cum răspundeți?”, a întrebat Ana-Maria Roman.

„Nu știu cum cineva din lumea liberă occidentală poate să creadă măcar un cuvânt din gura unei organizații teroriste care a omorât copii în Israel și în Fâșia Gaza. Trebuie să fim foarte grijulii, să verificăm de două ori tot ce vine dinspre Hamas și Jihadul Islamic pentru că aceste două organizații teroriste sunt furioase, luptă pentru viața lor, nu contează pentru cine omoară.

În ceea ce privește incidentul de ieri, din apropierea spitalului, armata israeliană a arătat dovezi care arată că nu a fost o lovitură israeliană și o altă dovadă este că avem interceptarea unei convorbiri între doi teroriști Hamas care vorbesc despre acest incident. Înțeleg că a fost o rachetă trasă de Jihadul Islamic, o tragere eșuată care a făcut că rachetă să aterizeze lângă spital.", a spus purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare din Israel. 

„E adevărat că IDF-ul (Israel Defense Forces - Forțele de Apărare Israeliene ) nu vor mai bombarda Hamasul în timpul vizitei președintelui Biden în Israel?", a întrebat Ana-Maria Roman.

„Nu voi detalia în ceea ce privește operațiunile noastre, unde, când și cum. Suntem determinați să luptăm cu Hamas și Jihadul Islamic, să distrugem Hamasul din Fâșia Gaza și pentru noi nu contează ce propagandă publică Hamas și Jihadul Islamic în zilele și săptămânile următoare. Vom continua după planul nostru. După ce acest război se va termina, Hamas nu va mai conduce Fâșia Gaza, ceea ce este o veste foarte bună și pentru populația din Fâșia Gaza pentru că au și ei o șansă să trăiască în pace alături de Israel.", a spus Arye Shalicar. 

„Așteptați atacuri teroriste de la Hezbollah, din nord?”, a întrebat Ana-Maria Roman.

„Hezbollah deja trage cu rachete și încearcă să se infiltreze în Israel în fiecare zi de la atentatul din 7 octombrie. Hezbollah este un partener al Hamas, lucrează ambele pe statul de plata al regimului Iranului. Sunt sub umbrela Iranului, sunt conduse de Iran și știm că în acest triunghi pe care îl monitorizăm îndeaproape orice este posibil.

Am avertizat Hezbollah și pe alții să nu deschidă un alt front, să fie siguri că nu vor exista escaladări în această regiuni și să fie siguri că ne vom asigura că odată ce acest război de va termina Fâșia Gaza va fi un loc unde palestinienii pot trăi în pace și libertate.", a spus purtătorul de cuvânt. 

„Hamas a spus că va elibera toți ostaticii dacă Israel oprește atacurile asupra Gaza.”, a spus Ana-Maria Roman.

„Niciun cuvânt care vine de la teroriști nu poate fi crezut. Este un război psihologic ceea ce fac ei. Pe de o parte, materialele video pe care le publică în fiecare zi cu ostaticii israelieni, încearcă să pună presiune pe noi cu ele. Al doilea lucru pe care îl fac este să dea vină pe Israel pentru incidente pe care le cauzează chiar ei. Și în al treilea rând, încearcă să se înfățișeze ca niște persoane umane, gata de pace, dar nu sunt. Acești teroriști, dacă erau umani, nu ar fi făcut ceea ce au făcut, adică cel mai sângeros masacru din Israel de la Al Doilea Război Mondial.

Suntem foarte hotărâți să distrugem Hamas și să-i facem ca niciodată să nu mai fie capabili să comită asemenea crime de război, un asemenea pogrom împotriva israelienilor.", a spus Arye Shalicar la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel