Data publicării:

Israelul anunță că a distrus un tunel al Hezbollah. Ar fi avut 25 de metri - VIDEO

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Ar fi fost distrus un tunel al Hezbollah de către Israel.

Armata israeliană a anunţat marţi seară că a distrus un tunel săpat de Hezbollah din sudul Libanului pe o lungime de zece metri în interiorul teritoriului israelian, transmite AFP, conform Agerpres.

„Am localizat şi distrus un tunel de aproximativ 25 de metri lungime care traversa frontiera şi pătrundea aproximativ zece metri (...) în teritoriul israelian”, a declarat contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, într-un discurs televizat.

Potrivit acestuia, tunelul pornea din zona localităţii libaneze Marouahine spre satul israelian Zarit.

Operațiune contra Hezbollah

Israelul a lansat pe 30 septembrie o ofensivă terestră împotriva Hezbollah în sudul Libanului, după declanşarea unei campanii intense de lovituri şi bombardamente împotriva a ceea ce armata prezintă ca ţinte ale mişcării islamiste libaneze în sudul Libanului, dar şi la Beirut şi în Valea Bekaa (est).

Soldaţii israelieni continuă să caute alte tuneluri de-a lungul frontierei dintre Israel şi Liban, a adăugat contraamiralul Hagari.

Potrivit unui comunicat militar, forţele aeriene israeliene au efectuat luni lovituri ”masive” împotriva unei ”vaste reţele de infrastructură şi posturi de comandă subterane” stabilite de Hezbollah ”în sudul Libanului şi destinate să atace forţele (...) israeliene (...) şi să pună în aplicare planuri de atac” împotriva localităţilor din nordul Israelului.

Scopul anunţat al operaţiunilor militare israeliene împotriva Hezbollah este de a permite întoarcerea acasă a aproximativ 60000 de israelieni care au fost nevoiţi să fugă din nordul ţării din cauza atacurilor cu rachete aproape zilnice ale mişcării islamiste libaneze în ultimul an.

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel