Israelul amenință că va iniția pregătiri pentru o posibilă INTERVENȚIE MILITARĂ împotriva Iranului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Israelul se consultă cu SUA privind strategia faţă de Iran şi ameninţă cu o acţiune militară.

Guvernul israelian va iniţia pregătiri pentru o posibilă intervenţie militară împotriva programului nuclear iranian, iar, în contextul tensiunilor, Statele Unite şi Israelul vor organiza consultări pe tema strategiei faţă de activităţile iraniene, afirmă surse citate de presa israeliană, transmite Mediafax.

"Am observat deja caracterul acordurilor cu regimuri extremiste precum cel iranian, atât în secolul trecut, cât şi în secolul actual, cu Administraţia nord-coreeană. Indiferent dacă există sau nu un acord, noi vom face ceea ce este necesar pentru a nu permite Iranului să se doteze cu arme nucleare", a afirmat premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu.

 

Israelul pregătește o posibilă operațiune militară

La rândul său, ministrul israelian al Apărării, Benjamin Gantz, a avertizat că Israelul se pregăteşte pentru o posibilă operaţiune militară împotriva Iranului.

"Trebuie să ne asigurăm că dacă va fi semnat un acord cu Iranul, va fi unul care va pune capăt proiectului nuclear, va permite monitorizarea eficientă pe termen lung şi va pune capăt implicării Iranului în Siria, Yemen şi Irak.", a afirmat Benjamin Gantz, conform cotidianului Times of Israel.

Acuzații grave la adresa Iranului

"Iranul distruge ultimele vestigii ale monitorizării Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică şi continuă să conteste şi să ameninţe stabilitatea regională. Paşii extremi ai Iranului necesită o reacţie internaţională imediată. Politicile Iranului reprezintă o declaraţie privind intenţiile şi dorinţa de a continua să dezvolte capabilităţi nucleare.", a declarat, la rândul său, Gabi Ashkenazi, ministrul israelian de Externe.

Israelul nu este de acord cu intenţia Administraţiei Joseph Biden de readucere a Statelor Unite în Acordul nuclear din 2015. Conform site-ului News.Walla.co.il, în contextul disensiunilor, Statele Unite şi Israelul vor relua în următoarele zile consultările în cadrul Forumului strategic privind Iranul pentru a stabili abordarea faţă de programul nuclear iranian şi faţă de influenţa Teheranului în Orientul Mijlociu.

VEZI ȘI: AEIA preocupată de un sit nuclear iranian nedeclarat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel